eFotbal

Hapal vnímá důležitost bitvy se Slavií: Hrají o titul, my zase o čtvrté místo. Chce to být aktivní a nečekat, s čím přijdou

Hapal vnímá důležitost bitvy se Slavií: Hrají o titul, my zase o čtvrté místo. Chce to být aktivní a nečekat, s čím přijdou
Hapal vnímá důležitost bitvy se Slavií: Hrají o titul, my zase o čtvrté místo. Chce to být aktivní a nečekat, s čím přijdouFlashscore
O víkendu začíná nadstavbová část české nejvyšší soutěže a pražská Slavia bude chtít ukrojit něco z bodového manka na vedoucí Spartu. Červenobílí v sobotu přivítají v Edenu Ostravu a kouč Jindřich Trpišovský očekává skvělou atmosféru na domácím stadionu.
Reklama
Reklama

Slavia na závěr základní části zvítězila v Hradci Králové, ale vinou předchozích dvou zaváhání vstupuje do nadstavby se ztrátou. Pokud chtějí červenobílí dál pomýšlet na titul, potřebují doma porazit Ostravu, s níž v lize čtrnáctkrát za sebou neprohráli. Baník v posledních třech kolech nezvítězil a po základní části mu patří s náskokem bodu na pátou Mladou Boleslav čtvrtá pozice, znamenající účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

„S Baníkem jsou to vždy skvělé zápasy, skvělá atmosféra, padá hodně gólů. Jsou to vynikající fotbaly, těšíme se a chystáme se na to. Chceme doma dobře odstartovat. Baník je dopředu silný, do ofenzivy mají zajímavé hráče, proto jsou v tabulce tam, kde jsou. Musíme je eliminovat a být sami nebezpeční z toho, co víme, že by na ně mohlo platit. Musíme hrát nátlakově, tlačit se do šancí a vnutit Baníku náš způsob hry,“ prohlásil před sobotním utkání kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

PŘIJDE SLAVIA O OBJEV ZE SEVERU? PREBSL V LIBERCI VYROSTL A ŘEŠÍ BUDOUCNOST, ZÁJEM JE ZE ŠPANĚLSKA

Slavia má s 23 inkasovanými góly nejlepší obranu ligy. Nyní je na kouči Pavlu Hapalovi, aby ostravský tým připravil na pražského soupeře. Jarní výkony jsou jako na houpačce, Baník tři kola po sobě nezvítězil, na druhou stranu prohrál jediné z posledních šesti ligových utkání.

„Naposledy to proti Slavii bylo u nás úžasné utkání, kterému chyběl jen lepší výsledek. Je fakt, že s týmy top trojky se nám v základní části nedařilo bodovat, ale skoro pokaždé to bylo těsně o jeden gól. Chybí tomu kousíček. I teď chceme hrát aktivně a ne jen čekat, s čím Slavia přijde. Slavia bojuje o titul, my o čtvrté místo, takže jsou předpoklady, aby to byl pohledný a zajímavý fotbal. Určitě se k tomu budeme snažit přispět i naším vlastním výkonem,“ nechal se slyšet na tiskové konferenci kouč Ostravy Pavel Hapal.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Staněk - Holeš, Ogbu, Vlček - Douděra, Ševčík, Oscar, Zmrzlý - Schranz, Provod - Chytil.

Ostrava: Markovič - Blažek, Lischka, Pojezný - Rusnák, Šín, Boula, Buchta, Kpozo - Tanko, Klíma.

Foto: SK Slavia Praha