eFotbal

Havelka: Rozhodně odmítám, že týmy z klidného středu tabulky nemají pro zbytek ligy motivaci

Havelka: Rozhodně odmítám, že týmy z klidného středu tabulky nemají pro zbytek ligy motivaci
Havelka: Rozhodně odmítám, že týmy z klidného středu tabulky nemají pro zbytek ligy motivaciFlashscore
Ač Dynamo vlétlo do jarní fáze velmi pěkně, momentálně táhne sérii šesti zápasů bez výhry a v tabulce je desáté. Český reprezentant do jednadvaceti let Filip Havelka věří, že ona šňůra brzy skončí.
Reklama
Reklama

Los však tým trenéra Davida Horejše nemá úplně snadný. Před repre pauzou přivítá na Střeleckém ostrově Spartu a po mezinárodní přestávce se představí na půdě Viktorie Plzeň. Teoreticky se tak neúspěšná série může natáhnout na osm duelů...

"V posledních šesti zápasech jsme získali jen dva body. Taková bilance je hodně špatná. Zlomem byla zřejmě domácí prohra s Opavou, která nás nalomila. Asi se na psychice nějakým způsobem podepsala. Od té doby nemůžeme chytit úspěšnou vlnu. Všichni doufáme, že se situace zase obrátí k lepšímu. Máme teď těžký los, ve dvou nadcházejících kolech narazíme na Spartu a na Plzeň. Ale v české lize je k poražení každý, proč by se to nemohlo povést teď. Bylo by fajn navázat na povedený vstup do jarní čisti, kdy jsme z prvních pěti utkání čtyři vyhráli," připomněl na stránkách gol.cz třiadvacetiletý záložník.

Vedení spokojeno není a mužstvu dalo za úkol skončit v první polovině tabulky. "Máme třicet bodů, do konce soutěže zbývá jedenáct kol. Na první pohled je poměrně daleko k pohárovým příčkám i na ty sestupové. Občas na internetu narazím na názor, že vzhledem k absenci nadstavby, mužstva z klidného středu tabulky nemají pro zbytek soutěže motivaci. To rozhodně odmítám, chceme přece pořád vyhrávat. Navíc, když se podíváte na tabulku, bodové rozdíly zase nejsou kdovíjaké. Stačí párkrát za sebou prohrát a můžete se propadnout. V případě úspěšné šňůry naopak výrazně poskočit. Během pár zápasů se situace může změnit na obě strany," zakončil v interview pro magazín Gôl bývalý středopolař Aritmy, Sparty a Liberce, jenž v této sezoně Fortuna:ligy naskočil do třinácti duelů.

Od Dostála, přes Mandouse, až po Drobného aneb 5 nejvytíženějších gólmanů české ligy

Zdroj: gol.cz