eFotbal

Hazard po výbuchu v Kataru končí v belgické reprezentaci. Rozloučil se na Instagramu

Hazard po výbuchu v Kataru končí v belgické reprezentaci. Rozloučil se na Instagramu
Hazard po výbuchu v Kataru končí v belgické reprezentaci. Rozloučil se na InstagramuFlashscore
Kapitán belgické fotbalové reprezentace Eden Hazard v 31 letech ukončil reprezentační kariéru. Rozhodnutí, o kterém informoval na instagramu, učinil ofenzivní záložník či křídelník Realu Madrid krátce poté, co s národním týmem na mistrovství světa v Kataru nečekaně vypadl už ve skupině.
Reklama
Reklama

"Dneska se jedna stránka otočila... Díky za vaši lásku. Díky za jedinečnou podporu. Díky za štěstí, které jsem pociťoval od roku 2008. Rozhodl jsem se ukončit reprezentační kariéru. Další generace je připravena. Budete mi chybět," napsal Hazard na sociální síti. Za 14 let v národním mužstvu Hazard odehrál 126 utkání, vstřelil 33 branek a přidal 26 asistencí. S belgickou "zlatou generací" nedokázal vyhrát žádný velký turnaj. Na minulém světovém šampionátu v Rusku pomohl k bronzovým medailím.

S Hazardem opouští reprezentační tým Ďáblů první člen této zlaté generace. Další odchody se nicméně po vyřazení z katarského turnaje, kde Belgičané v konkurenci Maroka, Chorvatska a Kanady získali pouhé čtyři body, očekávají. Belgická média předpokládají, že konec v národním týmu by v následujících dnech oznámit třeba Jan Verhongen nebo Alex Witsel. Nepřekvapil by taktéž konec druhé superhvězdy zálohy Ďáblů Kevina de Bruyneho.

Okamžitě po mistrovství na svou funkci rezignoval španělský trenér Roberto Martínez. Na turnaji v Kataru se mu podle informací z kabiny nepodařilo nastavit k tažení za jeden provaz a Belgičané tak neoficiálně získali titul "nejrozhádanějšího týmu" turnaje. Nejprve Kevin de Bruyne označil tým jako celek za příliš starý, následně pak z kabiny začaly unikat informace o konfliktech mezi různými klikami hráčů, aby nakonec pětice fotbalistů cestovala domů z Kataru po vlastní ose. Eden Hazard tak rozhodně nekončí v atmosféře a s famfárami, jaké si mohl ještě před čtyřmi lety v Rusku představovat.