eFotbal

Hertha po roce prožívá deja-vu a Darida hlásí: Musíme se vrátit k válčení

Hertha po roce prožívá deja-vu a Darida hlásí: Musíme se vrátit k válčení
Hertha po roce prožívá deja-vu a Darida hlásí: Musíme se vrátit k válčeníFlashscore
Neustále plánují, že ten propad zastaví, neustále se jim to nedaří. V sobotu si na úkor Herthy připsal teprve třetí vítězství v sezóně beznadějně poslední nováček z Fürthu a berlínský tým, který jinak měl ambice hrát o evropské poháry má jeden jediný bod náskoku na barážovou příčku okupovanou v tuto chvíli Augsburgem.
Reklama
Reklama

 "Jsme na dně a musíme podle toho hrát, bez boje a válčení to nepůjde," nebral si po zápase před mikrofonem televizní stanice Sky servítky opora Herthy, český záložník Vladimír Darida a dodal, že takový výkon, jako on a jeho spoluhráči předvedli v prvním poločase ve Fürthu je prostě neakceptovatelný. Hertha dle Daridoých slov první poločas prospala. Což domácí využili už po 27. sekundách kdy kandidáta do soutěže o nejrychlejší gól ročníku poslal za záda berlínského gólmana Schwolowa fürthský Hrgota.

Berlíňanům, kteří před sezónou mohutně posilovali a do kádru si přivedli třeba zkušeného Jovetiče nebo talentovaného Ekkelenkampa, se začíná nepříjemně naplňovat scénář, který znají z minulé sezóny. Vysoké ambice přetavené do bojů o udržení existence klubu v nejvyšší německé soutěži. Akorát že loni po 22. kolech byla Hertha na 15. pozici, zatímco v tomto ročníku se Hertha “chlubí” 14. pozici v tabulce Bundesligy.

Sestupové chmury si nicméně Darida přes problematický los - v příštím kole Hertha doma přivítá zlepšující se Lipsko, poté jede do o poháry bojujícího Freiburgu - rozhodně nepřipouští. "Tým má kvalitu na to, aby se z takové situace dostal. Jsem pevně přesvědčen, že se z toho dostaneme,” byl si jistý Darida a sebevědomě tvrdí, že loňská zkušenost s tímto typem problémů Herthu posílila. "Už loni jsme ukázali, že to zvládneme," uzavřel rozhovor pro Sky bývalý kapitán české reprezentace.

zdroj: sky.de