eFotbal

Hertha se pokusí odrazit ode dna se staronovým trenérem, Schwarz skončil po výprasku od Schalke

Hertha se pokusí odrazit ode dna se staronovým trenérem, Schwarz skončil po výprasku od Schalke
Hertha se pokusí odrazit ode dna se staronovým trenérem, Schwarz skončil po výprasku od SchalkeFlashscore
U fotbalistů Herthy Berlín skončil trenér Sandro Schwarz. Na lavičce posledního celku tabulky německé ligy ho nahradil Pál Dárdai, který už v minulosti klub dvakrát vedl. Hertha o tom informovala na webu.
Reklama
Reklama

Schwarz byl odvolán poté, co Hertha v pátek v důležitém záchranářském souboji prohrála 2:5 se Schalke. Berlínský klub natáhl sérii bez vítězství na šest kol a klesnul na poslední místo tabulky se ztrátou čtyř bodů na příčky zajišťující záchranu.

Hertha kvůli špatným výsledkům už v lednu propustila sportovního ředitele Frediho Bobice. Čtyřiačtyřicetiletý Schwarz byl v klubu od loňského června jako nástupce Felixe Magatha, který po splnění záchranářské mise odešel.

Sedmačtyřicetiletý Dárdai v Hertě působil téměř celou hráčskou kariéru hráč a poprvé ji jako trenér vedl v letech 2015 až 2019. Na lavičku berlínského celku se maďarský kouč vrátil před dvěma lety, u týmu však vydržel necelý rok.

"Každý ví, jaký mám vztah k Hertě, proto jsem dlouho nepřemýšlel. Do konce zbývá šest zápasů, případně ještě dva navíc. Udělám všechno pro to, aby klub zůstal v bundeslize," uvedl Dárdai, který podepsal smlouvu do konce sezony.