eFotbal

Historický návrat? Messi by se po konci sezony mohl vrátit do Barcelony

Historický návrat? Messi by se po konci sezony mohl vrátit do Barcelony
Historický návrat? Messi by se po konci sezony mohl vrátit do BarcelonyFlashscore
Podle deníku El Nacional se chystá historický návrat. Prezident Barcelony Joan Laporta totiž prý pracuje na možném návratu Lionela Messiho do svého klubu.
Reklama
Reklama

Messiho působení na Floridě je zatím velmi úspěšné - klub, který spoluvlastní David Beckham a Jorge Mas, vyhrál Ligový pohár a od Argentincova přestupu se dostal do finále US Open Cupu. Vzhledem k Messiho současnému zranění a riziku, že The Herons budou chybět v play-off MLS, se však začínají šířit různé spekualce.

Katalánské listy, jako je například SPORT, se totiž naznačují, že pokud by se Miami nedostalo do play-off, mohl by Messi v lednu zamířit do Barcelony.

Když Messi v roce 2021 opouštěl Barcu, bylo mu odepřeno rozloučení na hřišti, protože klub kvůli finanční krizi nebyl schopen financovat novou smlouvu, ale nedávno se prý hovořilo i o možnosti přípavného zápasu mezi Barcou a Miami.

Prezident klubu Jorge Mas připustil, že by byl k takovému plánu nakloněn. "Messiho odchod z Barcelony nebyl podle jeho představ, nemohl se rozloučit se svým klubem, kam přišel jako dítě, a myslím, že okolnosti nebyly takové, jaké si Lionel přál," řekl pro El Club del Deportista. "Dal jsem mu svůj závazek, že v příštích letech udělám vše pro to, aby měl možnost rozloučit se s fanoušky v Barceloně."

Pochopitelně tím asi nemyslel, že by svou největší hvězdu uvolnil jako hráče, ale nebyl by to první případ, kdy by hvězda z MLS zamířila v zimě, kdy končí základní část tamní ligy, zpět do Evropy. Stačí vzpomenout na Davida Beckhama, Thierryho Henryho nebo Robbieho Keana.