eFotbal

Historický rekord Cavaniho byl zapomenut. Nepostaral se o to nikdo jiný, než hvězda PSG

Historický rekord Cavaniho byl zapomenut. Nepostaral se o to nikdo jiný, než hvězda PSG
Historický rekord Cavaniho byl zapomenut. Nepostaral se o to nikdo jiný, než hvězda PSGFlashscore
Fotbalisté Paris St. Germain se i díky rekordní trefě Kyliana Mbappého přiblížili dalšímu titulu mistra Francie. V 26. kole porazili doma Nantes 4:2, Mbappé k tomu přispěl již 201. brankou a překonal klubový rekord Edinsona Cavaniho (200 gólů). Tabulku vedou Pařížané o jedenáct bodů před Marseille, které bude hrát v neděli proti Rennes.
Reklama
Reklama

Skóre v Parku princů otevřel ve 12. minutě kapitán mistrů světa Argentinec Lionel Messi a náskok domácích zvýšil vlastním gólem Jaouen Hadjam. Ještě do pauzy Nantes vyrovnalo, ale ve druhé půli se favorit opět dvakrát prosadil. Mbappému se podařil zápis do klubové historie v nastaveném čase. Zařídil tak zároveň vítěznou generálku PSG na středeční odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu.

Mbappému navíc stačilo na tento rekord jen 247 zápasů. Do PSG přišel z Monaka v roce 2017, když měl osmnáct let. Cavani potřeboval na tuto metu 301 duelů. Čtyřiadvacetiletý Francouz je i na prvním místě v dosavadní tabulce střelců Ligue 1. Na kontě má 18 branek a 4 asistence. Druhý Kanaďan Jonathan David z Lille ztrácí dvě trefy.

O budoucnosti Mbappého se dlouhodobě vedou různé spekulace, zda opustí francouzskou metropoli či nikoliv, poslední zprávy vypovídají o tom, že si Mbappé hraní v Paříži užívá.