eFotbal

Hlavní tváře slávistického béčka, které pod koučem Jarolímem čeká baráž o postup do druhé ligy

Hlavní tváře slávistického béčka, které pod koučem Jarolímem čeká baráž o postup do druhé ligy
Hlavní tváře slávistického béčka, které pod koučem Jarolímem čeká baráž o postup do druhé ligyFlashscore
Protože v posledním kole ČFL skupiny A Slavia B na Xaverově přetlačila rezervu Plzně poměrem 3:1, účast v baráži o celkového vítěze třetí ligy si vysloužila ona. Sešívaní tak dostanou příležitost zaklepat na druholigové dveře, s tím, že jejich soupeřem budou Zápy, kterým se podařilo ovládnout skupinu B. Baráž o FNL se bude hrát ve středu 15. a v sobotu 18. června a my se právě teď podíváme na hlavní tváře slávistického béčka, které se o dotyčný úspěch zasloužily...
Reklama
Reklama

Jan Sirotník (brankář)

190 centimetrů vysoký strážce svatyně zamířil do slávistických struktur již v sedmi letech a sešívaný trikot už tak navléká třináctým rokem. Čtyřnásobný mládežnický reprezentant Česka pravidelně figuruje na b-listu áčka pro evropské poháry.

Michal Švec (obránce)

Již pětatřicetiletý zadák by mohl vyučovat z ostřílenosti a to i mezinárodních, o čemž svědčí i dvě vystoupení za českou reprezentaci. V minulosti prošel také Heerenveenem či Gÿori a do Slavie se vrátil v roce 2019 přes zastávku u sousedů v Bohemians Praha 1905. Jeho úloha v béčku je jasná - předávání bohatých zkušeností mladším jedincům.

Michal Šmíd (obránce)

Druhý pětatřicátník v mladém kádru je taktéž odchovancem, většinu kariéru však strávil na jiné adrese a například do Českých Budějovic přestoupil z Edenu již v roce 2007. Od té doby si zahrál i za Duklu nebo Bohemians 1905 a jeho celkové konto zdobí 175 prvoligových utkání. Za sešívané béčko nastupuje od startu ročníku 20202/2021.

Jakub Kopáček (záložník)

Dvacetiletý středopolař, jenž obléká dres Slavie od roku 2013, kdy do metropole dorazil z Kolína, je v rezervě kapitánem a pásku už měl také v kategorii U19. Jak se těší na baráž proti Zápám? "Těším se moc, protože je to vyvrcholení celé soutěže. Určitě jsme na to dobře připravení. Zápy jsou starší tým, takže je budeme chtít přeběhat, chodit za obranu. Doufám, že je předčíme, zvládneme oba zápasy a oslavíme to vítězstvím v ČFL," uvedl na webu slavia.cz jeden z lídrů souboru.

Mohammed Alrashdi (záložník)

Dvacetiletý drobný mladík ze Saudské Arábie posílil Slavii až v zimě 2022, když dorazil do Prahy z arabského klubu Ohod Club. Skóroval však i v rozhodujícím posledním kole proti Viktorii a na jaře nejednou ukázal, že by se v českém prostředí mohl uchytit.

Martin Šubert (záložník)

V záložní řadě operujícího Šuberta ještě oslava dvacátých narozenin čeká - dojde k ní až uprostřed srpna. Už nyní však patřil ke tvářím, které byly vidět. Ve Slavii operuje rodák z Bílovce od léta 2017 a jeho fotbalová pouť by se jednou určitě nemusela zastavit pouze ve třetí, respektive ve druhé lize.

Moses Usor (útočník)

Ani dvacetiletý nigerijský forvard není ve Slavii příliš dlouho, neboť do ní dorazil v zimě 2022. V rodné zemi hrál za akademii, z níž mimo jiných vzešli také Peter Olayinka nebo Yira Sor. Byť hrál na jaře za béčko, už má za sebou i debut za první tým, k němuž došlo 15. května v derby proti Spartě (šel na plac v 80. minutě).

Daniel Šmiga (útočník)

Perspektivní Šmiga je teprve osmnáctiletým teenagerem, ale jeho konto už zdobí čtyři prvoligové starty za Baník a ve Fortuna:lize debutoval již před více než rokem proti Zbrojovce. I když začínal ve Frýdku-Místku, ve třinácti letech se odebral do zmíněné Ostravy a od února 2022 je v Praze. I on má za sebou premiérou ve výběru Jindřicha Trpišovského, k níž došlo v dubnu při demolici Pardubic (4:0).

Marek Jarolím (trenér)

Ve výčtu výrazných tváří béčka nesmíme zapomenout ani na osmatřicetiletého trenéra, který za to všechno zodpovídá. Je jím Marek Jarolím, jenž ve Vršovicích mimo jiné spolupracuje také s Ivo Knoflíčkem. Ten, jehož strýcem je Karel Jarolím, převzal rezervu v červnu 2022 po Martinu Hyském a předtím vedl tři roky juniorské výběry stejného klubu.