eFotbal

Hledání nového manažera Blues může skončit senzací

Hledání nového manažera Blues může skončit senzací
Hledání nového manažera Blues může skončit senzacíFlashscore
Londýnská Chelsea se nadále výrazně trápí a nic na tom nezměnil ani dočasný navrátilec Frank Lampard. Jisté je, že v létě přijde nový manažer, který bude mít za cíl mužstvo zkvalitnit a udělat z něj opět obávanou mašinu. Ale pozor, nemusí se jednat o žádného věhlasného kouče!
Reklama
Reklama

Chelsea v letošní sezóně nepředstavuje žádné nebezpečí. Po odchodu Thomase Tuchela se situace dramaticky zhoršila a pod Grahamem Potterem měl londýnský celek obrovské potíže dostat míč do brány.

Příliš se to nezlepšilo ani po jeho odchodu a dočasném návratu Franka Lamparda. Naposledy Chelsea padla s Brightonem a začíná být téměř jisté, že Blues budou příští sezónu bez pohárů. 

Vedení Chelsea momentálně hledá nového manažera, který mužstvo převezme od příští sezóny. Vybírá pečlivě, času má ostatně dost. Aktuálně se hovoří především o třech jménech. Na Stamford Bridge by se mohl vrátit José Mourinho, dalšími variantami jsou Mauricio Pochettino, Luis Enrique a Julian Nagelsmann.

Pro klub je to klíčové rozhodnutí, neboť nový manažer bude mít za cíl mužstvo okamžitě nastartovat. Podle anglického deníku Daily Mail ale vše může skončit tak trochu senzací.

Momentálně nejžhavější variantou je příchod teprve osmatřicetiletého kouče Sportingu Lisabon Rubena Amorima. Ten ve své nijak dlouhé kariéře ovládl portugalskou ligu a třikrát se radoval z portugalského poháru. Pep Guardiola jej označil za jednoho z nejlepších koučů a Amorin je všeobecně považován za trenéra se skvěle propracovanou taktikou a také muže, jenž má ve hře neotřelé nápady. 

Jeho jmenování by tak smysl zcela jistě dávalo. Na druhou stranu se jedná o risk, který by nemusel londýnskému velkoklub vyjít. Jisté je, že už brzy se dozvíme výsledek této manažerské ságy.