eFotbal

Hoftych byl uklizen do manažerské pozice a novým šéfem Boleslavi se stal Kulič. Dostal za cíl figurovat v TOP 5

eFotbal
Hoftych byl uklizen do manažerské pozice a novým šéfem Boleslavi se stal Kulič. Dostal za cíl figurovat v TOP 5
Hoftych byl uklizen do manažerské pozice a novým šéfem Boleslavi se stal Kulič. Dostal za cíl figurovat v TOP 5Flashscore
Mladá Boleslav už absolvovala devatenáct prvoligových sezon a nynější devátá pozice je čtvrtým nejhorším umístěním na nejvyšší úrovni. Pro vedení středočeského celku jde o zklamání a do příštího soutěžního ročníku 2023/2024 proto půjde s novým trenérským vedením.
Reklama
Reklama

Dosavadní šéf lavičky Pavel Hoftych ale z Lokotrans arény nezmizí, jen se přesune na pozici sportovního manažera.

"Jednali jsme s několika potenciálními adepty na post hlavního trenéra, ale nakonec jsme se rozhodli pro řešení v rámci interních zdrojů a nikoliv pro personální revoluci," citovaly stránky fkmb.cz slova prezidenta Josefa Dufka.

Nově sestavený realizační tým pod vedením bývalého asistenta a čerstvého hlavního trenéra Marka Kuliče dostane úkol zvládnout jubilejní dvacátý ročník mezi elitou výrazně lépe.

Bývalému střelci Hradce, Boleslavi i Sparty bude asistovat Pavel Medynský, brankáře bude trénovat Jiří Malík, videonalytikem se stane Adam Průša a kondičním trenérem zase Tomáš Pupkay.

Sedmačtyřicetiletého Kuliče čeká premiéra v roli prvoligového hlavního trenéra. Bývalý útočník, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, se má podle vedení pokusit zlepšit projev týmu a dovést ho do první pětky tabulky.

"V průběhu sezóny jsme několikrát řešili, jak reagovat na výkonnostní výkyvy a rozhodli se, že zachováme klidnou hlavu s cílem precizně zanalyzovat soutěžní ročník po jeho skončení, což jsme také provedli. Pro následující sezónu chystáme změny v očekávání zlepšených výsledků s cílem umístit se v prvoligové top pětce. Očekáváme, že s předáváním hráčských zkušeností talentům z naší akademie se Marku Kuličovi podaří změnit obraz hry, aby se líbil divákům a tím nás přesvědčil, že byl nejlepším řešením pro klub," vzkázal generální ředitel David Trunda.

Trávník? Peníze, které za něj Sparta žádá, nejsme schopni dát, tvrdí Šumulikoski