eFotbal

Holeňák by rád od lidí slyšel, že se fotbal Varnsdorfu líbí: Nechceme nudit, chceme být pro ligu zajímaví

Holeňák by rád od lidí slyšel, že se fotbal Varnsdorfu líbí: Nechceme nudit, chceme být pro ligu zajímaví
Holeňák by rád od lidí slyšel, že se fotbal Varnsdorfu líbí: Nechceme nudit, chceme být pro ligu zajímavíFlashscore
Přípravné léto druholigového Varnsdorfu bylo jako na houpačce. Zatímco rezervu Jablonce svěřenci trenéra Miroslava Holeňáka rozdrtili poměrem 6:0, od ligových celků Liberce a Teplic obdrželi čtyřgólové nakládačky.
Reklama
Reklama

Před novým ročníkem F:NL, který pro severočeský tým začne 23. července domácím soubojem s béčkem Sigmy, si kabina zvolila jako nového kapitána cizince.

Vzhledem k hierarchii se jím stal pětatřicetiletý rodák z ukrajinského Mariupolu Pavlo Rudnytskyy, jenž obléká dres Varnsdorfu nepřetržitě již od sezony 2009/2010 a patří k legendám klubu.

A jaké bude mít celek ambiciózního majitele Vlastimila Gabriela cíle pro nadcházející soutěžní ročník 2023/2024? Prý jsou dva - jeden je herní, který spočívá v tom, jak se chce mužstvo prezentovat a druhý výsledkový, jenž zase zohledňuje postavení v tabulce...

"Vždy chceme hrát co nejvýš. Chceme předvádět fotbal, který jsme hráli minulou sezónu. A ideálně to ještě vylepšit. To znamená, aby si lidi po zápase řekli, ten Varnsdorf se nám líbí, na takový tým bych rád přišel znovu. Tak se chceme prezentovat. Nechceme nudit, chceme být zajímaví pro ligu, ale uvědomujeme si, že to bude složité, protože máme nový tým. Sami jsme v očekávání, jak to půjde. Ale děláme vše pro to, aby to vyšlo," objasnil na webu fkvarnsdorf.cz exliberecký asistent.

Letošní druhá liga by měla být díky přítomnosti Zbrojovky, Opavy, Dukly, Příbrami, Líšně, Vyškova a spol. řádně nadupaná. "Minulý rok to byl extrém. Už po podzimní části jsme si s trenéry říkali, že to je mazec. Týmy ze spodu tabulky dělilo jen pár bodů, aby byly ve středu tabulky. Až do poslední minuty posledního zápasu to bylo všechno otevřené. Těžko před sezónou odhadovat. Myslím si, že týmy budou opět hodně vyrovnané, takže to tak může zase být," doplnil Holeňák.

Během léta mu z kabiny odešli především zkušení hráči, které nahradily mladé tváře, které však mají kvalitu a je to jen na nich, zda se v sestavě udrží. Kouč se jim bude snažit pomoct, aby se jim to podařilo.

Majitel Pardubic: Přeji si, abychom po dvou sezonách konečně nezažívali nervy spojené s bojem o uhájení ligové příslušnosti