eFotbal

Holeňákovi se ulevilo, očekávaný postup Varnsdorfu přes třetiligové Brozany přinesla i trpělivost...

Holeňákovi se ulevilo, očekávaný postup Varnsdorfu přes třetiligové Brozany přinesla i trpělivost...
Holeňákovi se ulevilo, očekávaný postup Varnsdorfu přes třetiligové Brozany přinesla i trpělivost...Flashscore
Varnsdorf odstartoval druholigové boje dvěma výhrami a jednou prohrou, díky čemuž je po třech odehraných kolech na průběžné šesté pozici s tříbodovou ztrátou na vedoucí Líšeň.
Reklama
Reklama

Když severočeský tým nastupoval uprostřed týdne proti třetiligovým Brozanům v rámci prvního kola domácího poháru, byl favoritem a nakonec z toho byla výhra 3:1.

Úplně lehce se však nerodila. "Po dobrém vstupu do utkání, kdy se nám podařilo dát rychlou branku, jsme si potom zkomplikovali situaci tím, že jsme dostali velmi laciný, zbytečný gól. Tím jsme nechali domácí trochu nadechnou. Po zbytek poločasu jsme nebyli schopni se přes dobře organizovanou obranu soupeře prosadit," rekapituloval dění hlavní kouč FK Miroslav Holeňák, jenž do klubu přišel z asistentské pozice v Liberci.

Pojištění výsledku a klid do řad Varnsdorfu přišel až v poslední třetině utkání. "O poločasu jsme hráče v kabině nabádali, ať jsou trpěliví, že tam určitě nějaká okénka vzniknou, že si šance si vytvoříme. Ve druhém poločase jsme soupeře tlačili a svou aktivitou jsme si vynutili jejich chyby, které jsme potrestali. Dali jsme ještě dva góly. Myslím si, že jsme postoupili zaslouženě. Postupu si ceníme. Byť jsme hráli s kvalitním soupeřem z nižší soutěže, tak jsme nic nepodcenili a jdeme v poháru dál,“ uzavřel šéf celku ze Šluknovského výběžku.

Hracím dnem druhého kola MOL Cupu je čtrnáctý zářijový den. Soupeř zatím znám není.

Slavia s Rakówem a Pardubicemi, Sparta v Boleslavi, Slovácko s AIK Stockholm, MU-Liverpool, Leverkusen-Hoffenheim

Zdroj: fkvarnsdorf.cz