eFotbal

Holík si na jaře za Viktorii nezahraje, z Plzně míří na zlínskou Letnou, kde může pokrýt čtyři až pět postů

Holík si na jaře za Viktorii nezahraje, z Plzně míří na zlínskou Letnou, kde může pokrýt čtyři až pět postů
Holík si na jaře za Viktorii nezahraje, z Plzně míří na zlínskou Letnou, kde může pokrýt čtyři až pět postůFlashscore
Obránce Libor Holík se takřka pěti letech vrací do Zlína, kam jej uvolnila na půlroční hostování Viktoria Plzeň. Sportovní ředitel západočeského klubu Daniel Kolář uvedl, že je Viktorii velká konkurence a zadní řady jsou stabilizované, proto řeší situaci uvolněním hráče na hostování do aktuálně čtrnáctého týmu FORTUNA:LIGY. Zlín si oťukával možnosti získat hráče už během zimní pauzy, k přesunu ale došlo až nyní.
Reklama
Reklama

„V aktuální situaci, kdy je v týmu obrovská konkurence a zadní řady stabilizované, by Libor neměl potřebné herní vytížení. Společně jsme se domluvili, že bude pro obě strany ideálním řešením hostování. Ve Zlíně by se měl zařadit mezi opory týmu a stát se součástí základní sestavy, což je pro něj důležité,“ uvedl na webu Viktorie sportovní ředitel klubu.

Holík zamířil do Plzně před dvěma lety z Jablonce nejprve na hostování a následně přestoupil. Na západě Čech získal v sezoně 2021/22 mistrovský titul a zahrál si Ligu mistrů. V aktuálním ročníku ale pod novým koučem Miroslavem Koubkem nepatřil do základní sestavy. V nejvyšší soutěži nastoupil jen k šesti duelům a odehrál pouze 70 minut.

Náhrada za maroda Durosinmiho? Velký návrat kanonýra se nekonal, Beauguel si rýpl do plzeňského bosse Šádka

"S Liborem jsme byli v kontaktu už někdy v prosinci, protože jsme věděli, že v Plzni není až tolik vytížený. Ptal jsem se ho, jestli se nechce vrátit do Zlína, pomoct nám se záchranou. On preferoval zahraniční angažmá, což mu ale nevyšlo, tak jsme se k tomu vrátili," popsal jednání zlínský trenér Bronislav Červenka.

"Dokáže hrát vpravo i vlevo, je to univerzální hráč, což je pro nás důležité, protože dokáže pokrýt čtyři až pět postů. Jsem rád, že jsme se domluvili a tři a půl měsíce nám pomůže,“ doplnil nástupce Pavla Vrby.

Odchovanec Slovácka hrál za "Ševce" v sezoně 2018/19 a v 28 ligových utkáních si připsal gól a asistenci. Nejvyšší soutěž si Holík vyzkoušel i v Jihlavě, Karviné a pražské Slavii. Celkem má bilanci 165 zápasů a čtyři branky.

Na půlroční hostování s opcí zároveň odchází brankář Dominik Sváček, který bude oblékat dres druholigové Zbrojovky Brno.