eFotbal

Hráč kola: Přímočarý Kim je moc dobrá posila, Haraslínovi se vyplácí tlačení do koncovky, Macíkovi ještě chybí jednoduchost v noze

Hráč kola: Přímočarý Kim je moc dobrá posila, Haraslínovi se vyplácí tlačení do koncovky, Macíkovi ještě chybí jednoduchost v noze
Hráč kola: Přímočarý Kim je moc dobrá posila, Haraslínovi se vyplácí tlačení do koncovky, Macíkovi ještě chybí jednoduchost v nozeFlashscore
Seung-Bin Kim si konečně na Slovácku otevřel střelecký účet, díky jeho spolupráci s Milanem Petrželou to neměl favorit proti poslednímu Zlínu příliš složité. Ofenzivu Sparty tentokrát táhl Lukáš Haraslín, jedním z víkendových hrdinů v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY je taktéž "vršovický Roberto Carlos" Daniel Köstl, který v oslabení vystřelil tři body Klokanům, kteří už jsou plně etablovaní v nejlepší šestce. Defenzivním hráčem kola je navrátilec do sestavy Sigmy Olomouc, devětadvacetiletý gólman Matúš Macík.
Reklama
Reklama
Seung-Bin KIM (1.FC Slovácko)

Zatímco minulý domácí duel s Mladou Boleslaví absolvoval na pozici defenzivního záložníka, proti Zlínu dostal Seung-Bin Kim příležitost v pozici podhrota. A zužitkoval ji dokonale. Dvěma góly sestřelil oslabené hosty a v Uherském Hradišti si otevřel gólový účet.

U obou branek asistoval Kimovi ligový rekordman v počtu startů Milan Petržela, který se poté také zapsal do střelecké listiny. První gól připravil Petržela Kimovi v 16. minutě po velké chybě Bartošáka, ihned po přestávce našel velezkušený exreprezentant bývalého hráče Dukly opět a ten z hranice pokutového území přesně k tyči navýšil na 2:0.

„Takový typ jsme potřebovali. Je přímočarý, těžké situace mu nedělají potíže, umí levou i pravou. Pro nás se jedná o velmi dobrou posilu," chválil svého spoluhráče Petržela. 

Foto: 1. FC Slovácko

A co další hvězdy víkendu?

Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha)

V posledních zápasech pražské Sparty střelecky excelovali Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. Proti Hradci se ale po čtyřzápasové pauze prosadil Lukáš Haraslín, jenž se tak v sezóně dostal už na šest ligových branek a pokračuje v nejproduktivnějším ročníku své dosavadní kariéry.

Duel hraný v Mladé Boleslavi rozhodl slovenský záložník krátce před přestávkou. Čvančarovu ránu ještě dokázal Bajza vyrazit, na dorážku zcela volného slovenského rychíka už nicméně nestačil.

„Od toho jsme tady, abychom takové situace dohrávali. Tomáš dobře vystřelil, já už jsem to pouze dorazil a jsem za to rád. Ještě před nějakou dobou bych asi čekal za šestnáctkou, ale teď se tlačím více do koncovky. Mám radost, že to vyšlo a že jsme vyhráli,“ komentoval vítěznou trefu její autor.

Foto: AC Sparta Praha

Daniel Köstl (Bohemians Praha 1905)

V loňské sezóně si čtyřiadvacetiletý bek Daniel Köstl připsal tři ligové branky, nejvíce v kariéře. Letos se své první branky dočkal až v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY, šlo ale o vítěznou trefu na půdě úřadujícího mistra. A navíc v oslabení.

Po vyloučení Adama Kadlece se zdálo, že Bohemka bude mít potíže s ubráněním remízy. Místo toho přišla standardní situace, velké chyby domácích hlavičkujících hráčů a následně také přesná trefa krajního obránce. Ten tedy kromě výborné defenzivní práce na pravé straně zařídil Bohemce tři body i posun na čtvrtou příčku ligové tabulky.

„Věděli jsme, že Viktorka má potíže s obrannými standardkami. Takže jsme se na ně zaměřili a vyšlo to,“ podotýkal po utkání kouč Klokanů Jaroslav Veselý, který si ani nebyl jistý, zda se o vítěznou trefu postaral právě rodák z Prahy a bývalý hráč Slovanu Liberec.

Foto: Bohemians Praha 1905

Matúš Macík (SK Sigma Olomouc)

Mladá Boleslav si na Andrově stadionu vypracovala šest střeleckých pokusů mířících mezi tři tyče, jenže v domácí svatyni stál Matúš Macík. Devětadvacetiletý slovenský brankář byl kvůli zranění mimo hru sedm měsíců, po zranění Tadeáše Stoppena se ale vrátil ve velkém stylu.

„Vrátil se pro nás ve špatnou dobu. Kdyby si ještě týden odpočinul, bylo by to zajímavější. Pochytal skutečně všechno, v bráně působí tak, že tam není vůbec místo," chválil soupeře kouč Mladé Boleslavi Pavel Hoftych.

„Je to zkušený gólman, měl mnoho těžkých míčů, ale poradil si s nimi. Byl velmi důležitou postavou zápasu," hovořil zase Václav Jílek, trenér domácích.

A jak viděl střetnutí samotný Macík? „Ještě mi chybí ta jednoduchost v noze, ale vím, co umím. Centry jsem sbíral s přehledem a celkově jsem si to moc užil," usmíval se Macík. 

Foto: SK Sigma Olomouc