eFotbal

Hráči si musejí vážit, že ve Spartě hrají nebo aspoň sedí za hodně peněz, míní Švancara

Hráči si musejí vážit, že ve Spartě hrají nebo aspoň sedí za hodně peněz, míní Švancara
Hráči si musejí vážit, že ve Spartě hrají nebo aspoň sedí za hodně peněz, míní ŠvancaraFlashscore
Petr Švancara si všiml, že hodně lidí probírá sparťanskou ostudu v Uherském Hradišti zejména z pohledu letenského "S". On sám by ale raději chválil domácí Slovácko, v jehož barvách střílel branky v letech 2009 - 2011.
Reklama
Reklama

"Je mi jasné, že vysoká porážka Sparty na Slovácku 0:4, vyrovnaný nejhorší počin v české lize, udělalo půlce, možná třem čtvrtinám, republiky velkou radost. Letenští mají hodně fanoušků, ale i odpůrců, málokomu jsou lhostejní. Na Moravě porazit Spartu je vždycky událost, stejně jako Slavii. I když pro Slovácko místní derby se Zlínem, Brnem či Baníkem je také něco, ale takhle vypráskat Spartu, to je nezapomenutelné. Jak místní region znám, až teď se někteří fanoušci i hráči teprve po oslavách dostávají domů," napsala ve svém komentáři pro aktualne.cz současná opora TJ Vilémovice.

Podle něj však bylo co slavit. "Mnoho lidí jenom probírá, jaká to je pro Spartu ostuda, ale pozor, výsledek jen dokazuje, jaký dělá Slovácko už několik sezon fotbal, jaké hráče přivádí a zapracovává. Odešel nejlepší střelec Kliment, to by pro jiné představovalo velkou ztrátu, ale mužstvo v čele s trenérem Martinem Svědíkem to zvládlo a hleďme, jak si poradilo se Spartou. A Slavii dokáže pokaždé potrápit také. Takže hlavně chvalme Slovácko," pronesl na aktualne.cz čtyřiačtyřicetiletý odborník.

Co říká na slova Pavla Vrby, podle nějž si snad někteří z jeho svěřenců mysleli, že to půjde samo a že nastupují proti dorostencům? "Většinou se podobné případy házejí na hrb právě trenérovi, že nedokázal hráče mentálně připravit, vysvětlit jim, o co v zápase jde. U Sparty to tak nevidím. Za prvé si tyto hráče sám nepřivedl, za druhé ve velkých klubech to takhle nefunguje. Někoho v hlavě připravovat na to, aby odvedl odpovědný výkon, to trenér nemusí. Hráči si musejí vážit, že ve Spartě hrají nebo aspoň sedí za hodně peněz. Když je trenér postaví, předpokládá, že odvedou důstojný výkon odpovídající renomé klubu a tomu, co berou. Kdo to nezvládne, ve velkém klubu končí a míří nějak jinam. Viděl jsem celý zápas a zdálo se mi, že někteří hráči Sparty byli vysloveně neškodní," nebral si servítky někdejší ofenzivní hráč Brna, Opavy, Žižkova či Příbrami, jehož vyjádření poskytl portál aktualne.cz.

Sparťankou blamáž pak nechtěl omlouvat ani náročnějším programem a blížící se důležitou bitvou v Glasgow. "Vůbec nepřijímám připomínky, že Spartu čeká v Evropské lize rozhodující utkání s Glasgow Rangers. Hraje přece také o český titul, nemohli jít do utkání na Slovácku s tím, že je za čtyři dny čeká utkání se skotským soupeřem. Odmítám v tom hledat jakoukoli berličku, možná je však dobře, že takovou facku Sparta dostala ještě před Rangers i směrem k dalším ligovým zápasům. Tabulka je letos tak vyrovnaná, že nás to baví," informoval na aktuane.cz častý host pořadu Tiki-Taka.

„Bojujte za Spartu!“ Ano, i vy, pane Vrbo. Je Slavia zpět? O tom rozhodne Feyenoord, Jablonec je zralý na baráž

Zdroj: aktualne.cz