eFotbal

Hubník poděkoval za zájem Zbrojovce, Prostějovu i Dukle. V 1.A třídě je to prý také pěkná řežba...

Hubník poděkoval za zájem Zbrojovce, Prostějovu i Dukle. V 1.A třídě je to prý také pěkná řežba...
Hubník poděkoval za zájem Zbrojovce, Prostějovu i Dukle. V 1.A třídě je to prý také pěkná řežba...Flashscore
Naposledy hrál Roman Hubník nejvyšší tuzemskou soutěž letos v květnu a byť se v Olomouci dle vlastních slov cítil velice dobře, na Andrově stadionu nastaly po ukončení minulé sezony takové okolnosti, že už tam dál nemohl pokračovat. I proto se rozhodl ukončit profesionální kariéru dříve, než původně zamýšlel.
Reklama
Reklama

Zatímco s hanáckým vedením v čele se sportovním manažerem Ladislavem Minářem je jeho nynější kontakt nulový, s hráčskou kabinou v kontaktu je a dnes již bývalým spoluhráčům drží palce alespoň na dálku.

Sám si přitom status profesionála uchovat mohl, protože nabídky měl. Ať už ze Zbrojovky Brno, z Prostějova, nebo z Dukly, z níž mu volal sám Petr Rada. "Všem jsem poděkoval, ale nejsem typ, co by za půl roku něco měnil. Jsem rád, že už do fotbalového kolotoče zpátky nepůjdu," pronesl v rozhovoru pro iSport.cz osmatřicetiletý internacionál.

Zlanařit ho nezkoušel ani první muž Viktorie Adolf Šádek, který dokázal zaměstnat řadu bývalých ikon včetně Pavla Horvátha, Marka Bakoše, Matúše Kozáčika či Daniela Koláře. Podle bývalého zadáka Herthy Berlín či Sparty majitel Plzně moc dobře ví, proč se ze západu Čech vracel ve své době zpět na Moravu, takže se dotyčné téma znovu neotevíralo.

Jednu funkcionářskou roli se ale přeci jen rozhodl přijmout. Jde o mentora reprezentačního výběru do 18 let, s tím, že v listopadu už s mladíky letí na deset dní do Izraele a těší se na to, že uvidí fotbal zase trochu z jiné pozice.

Poslední slovo navíc ještě neřekl ani hráčsky, protože pořád nastupuje alespoň v 1.A třídě. V tamní skupině B zatím naposledy jeho tým SK Chválkovice přehrál 2:0 Kralice a předposlední říjnový den ho čeká výjezd na půdu Bělkovic. V průběžné tabulce je třetí, když ve dvanácti duelech inkasovali 20 branek.

"Jsem bez fotbalu na profi úrovni, ale stále hrají 1.A třídu za Olomouc-Chválkovice. Tam je to také pěkná řežba. Dvakrát týdně si jdu zatrénovat plus mám o víkendu zápas, takže úplně jsem z toho nevypadl," informoval exreprezentant.

Pokud bydlíte v Olomouckém kraji, určitě vyražte jeho současnou formu zkontrolovat...

Exostravský Smetana už úřaduje v Jihlavě: Vnímám, že v kádru je řada hráčů, kteří mají velký potenciál růstu