eFotbal

Hübschman se nesmazatelně zapsal do dějin soutěží UEFA. Čím si to zasloužil?

Hübschman se nesmazatelně zapsal do dějin soutěží UEFA. Čím si to zasloužil?
Hübschman se nesmazatelně zapsal do dějin soutěží UEFA. Čím si to zasloužil?Flashscore
Někdejší český reprezentant Tomáš Hübschman společně s Chrisem Smallingem a Vágnerem Lovem nastoupili ve všech čtyřech hlavních mužských soutěží pod hlavičkou UEFA.
Reklama
Reklama

Konkrétně se jedná o soutěže Ligy mistrů, Evropské ligy, UEFA Super Cupu a nově vzniklé Konferenční ligy. Dnes už čtyřicetiletý defenzivní záložník, jenž je odchovancem Sparty, dospělou kariéru však začal ve Zlíně, poté směřoval zpět na Letnou, následně do Šachtaru Doněck a Jablonce, za který hraje od roku 2014. V reprezentaci si připsal 58 utkání.

Mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2002 do Champions League poprvé nakoukl v sezoně 2001/2002 ve Spartě, poté si milionářskou soutěž zahrál i s ukrajinským Šachtarem, se kterým v roce 2009 nestačil na Barcelonu v Superpoháru UEFA. Evropskou a Konferenční ligu okusil také s Jabloncem.

Brazilský útočník Vágner Love je nejvíce spjatý s CSKA Moskva, kde hrál hned tři soutěže UEFA. Konferenční ligu si zahrál za Kazachstánský tým Almaty. Chrise Smallinga si zase každý spojí s Manchesterem United. Nově vzniklou Konferenční ligu okusil s AS Řím.

Zdroj: livesport.cz