eFotbal

Hummels, Süle a spol. vítají v Signal Iduna Parku nového defenzivního kolegu. Dortmund za něj vysázel 120 milionů

Hummels, Süle a spol. vítají v Signal Iduna Parku nového defenzivního kolegu. Dortmund za něj vysázel 120 milionů
Hummels, Süle a spol. vítají v Signal Iduna Parku nového defenzivního kolegu. Dortmund za něj vysázel 120 milionůFlashscore
Osmi bundesligovými tituly ověnčená Borussia Dortmund získala norského obránce Juliana Ryersona, jenž by mohl v jejím žlutočerném trikotu debutovat již 22. ledna proti Augsburgu.
Reklama
Reklama

S pětadvacetiletým zadákem podepsal vestfálský obr tříletou smlouvu a Unionu Berlín za něj podle médií zaplatil pět milionů eur (asi 120 milionů korun).

Nový svěřenec trenéra Edina Terziče opustil celek z hlavního města Německa po pěti letech, během nichž za berlínský celek odehrál 109 soutěžních zápasů a dal tři branky.

Před příchodem do Německa nastupoval za Viking Stavanger, se kterým si vyzkoušel nejen Eliteserien, ale i tamní druhou nejvyšší soutěž.

V norské reprezentaci, jejíž největší hvězdou je bývalý hráč Borussie Erling Haaland, má v současnosti na kontě 15 mezinárodních utkání a trenér Ståle Solbakken mu věří.

V týmu úřadujícího německého vicemistra z Dortmundu, který po podzimu na šestém místě ztrácí devět bodů na vedoucí Bayern Mnichov, má Ryerson nahradit zraněného jednatřicetiletého Belgičana Thomase Meuniera, jenž svého času dorazil do Signal Iduna Parku z Paris Saint-Germain.

V defenzivní řadě BVB se navíc potká s výraznými a hodně zkušenými defenzivními tvářemi jako Guerreiro, Hummels nebo Süle.

Sparta-Norimberk, Feyenoord-Ajax, Liverpool-Chelsea, Arsenal-United, Lipsko-Bayern, AC Milán-Inter