eFotbal

Hvězda, která nezáří. Trio střelců mimo PSG, které má v Ligue 1 o poznání lepší sezónu než Messi

Hvězda, která nezáří. Trio střelců mimo PSG, které má v Ligue 1 o poznání lepší sezónu než Messi
Hvězda, která nezáří. Trio střelců mimo PSG, které má v Ligue 1 o poznání lepší sezónu než MessiFlashscore
Se slzami v očích se před rokem loučil s vyhřátým místem v kabině Barcelony a za velkých oslav přicházel do kádru PSG. Argentinská hvězda však nezáří tak, jak si všichni mysleli a objevují se i spekulace, že tato zastávka bude mít jen roční trvání. Čtyřiatřicetiletý kanonýr se dlouhou dobu hledal a i nyní je stále stínem svého starého já. I proto je možné mimo kádr PSG, kde zaostává i za Neymarem a Mbappém, nalézt v Ligue 1 střelce, kterým se v této sezóně daří o poznání lépe.
Reklama
Reklama
3) Gaetan Laborde (Rennes)

Francouzský útočník zahájil tuto sezónu jako tvář Montpellieru, ale koncem srpna jej ukořistilo Rennes za 18 milionů eur plus bonusy. Na první pohled by se to mohlo jevit jako smělá investice, ale Laborde začal novému chlebodárci vše vracet i s úroky.

I díky jeho přičinění nyní Rennes bojují o místa zaručující pohárovou Evropu a v závěru sezóny by mohli zkusit atakovat i druhou příčku v tabulce a zajistit si tak Ligu mistrů. Ve 28 zápasech Ligue 1 má namočené prsty v 11 brankách a 8 asistencích.

3) Wissam Ben Yedder (AS Monako)

Svým talentem nepřestává všechny překvapovat a v této sezóně se těší možná i životní formě. Pod taktovkou kouče Philippa Clementa se stal obávaným střelcem, který v jednatřiceti letech zužitkovává všechny dosavadní zkušenosti.

Aktuálně druhý nejlepší střelec francouzské nejvyšší soutěže naskočil do jednatřiceti ligových zápasů, ve kterých vykázal 19 gólů a 4 asistence. Silně se tak přihlásil o pozvánku na do reprezentačního výběru, který bude v Kataru obhajovat titul mistrů světa.

1) Dimitri Payet (Olympique Marseille)

Na první pohled by se možná nabízelo, že má ve svých pětatřiceti letech už to nejlepší za sebou, ale Dimitri Payet stále patří k nejkreativnějším a nejpůsobivějším záložníkům v Evropě. Několikanásobný francouzský reprezentant s klubovou minulostí na Ostrovech má velký vliv na aktuální položení Marseille v tabulce.

Jedna z nejzajímavějších tváří aktuálního ročníku Ligue 1 je fanoušky Marseille oslavována téměř za boha, neboť deset branek a devět asistencí spolu s výbornými výkony staví tento klub do role adepta na účast v dalším ročníku Ligy mistrů.

Zdroj: sportskeeda.com