eFotbal

Hvězdy budoucnosti aneb TOP 5 nejhodnotnějších hráčů nadcházejícího EURA jednadvacítek

Hvězdy budoucnosti aneb TOP 5 nejhodnotnějších hráčů nadcházejícího EURA jednadvacítek
Hvězdy budoucnosti aneb TOP 5 nejhodnotnějších hráčů nadcházejícího EURA jednadvacítekFlashscore
Nadcházející EURO jednadvacítek světu představí další generaci talentovaných hráčů, kteří se mohou stát budoucími hvězdami fotbalového světa. V tomto článku se podíváme na pět nejhodnotnějších hráčů, na které bychom se měli během turnaje zaměřit. Odhady hodnot pochází z webu transfermarkt.com.
Reklama
Reklama
JACOB RAMSEY (32 milionů eur)

Ramsey začal kariéru v mládežnické akademii Aston Villy, klubu, s nímž je spojen již od útlého věku. Ramsey je známý svou univerzálností, může hrát jako ofenzivní záložník nebo i na křídle. 

V sezóně 2020/21 se Ramsey prosadil do prvního týmu Aston Villy. V řadě zápasů předvedl svůj talent a potenciál a dokázal, že je pro tým cenným přínosem.

Jednou z Ramseyho pozoruhodných předností je jeho schopnost hrát nejen dopředu, ale i dozadu. Má dobrou pracovní morálku a je ochoten vynaložit jakékoliv úsilí, aby získal pro svůj tým míč zpět.

S postupem času se stal neodmyslitelnou součástí sestavy Aston Villy a pomalu kolem něj začínají kroužit ty největší anglické kluby.

AMINE GOURI (35 milionů eur)

Na roky dopředu měl být hlavní silou Lyonu. A dalším klenotem z jeho akademie. Nicméně situace se poněkud zvrtla. V roce 2020 si vydupal přestup do Nice, odkud loni na konci léta přestoupil do Rennes.

S šikovným ofenzivním borcem není občas jednoduché vyjít, ale když se to týmu podaří, má přínos jako málokdo.

Letos to potvrzuje. V 34 zápasech Ligue 1 nastřílel hned čtrnáct branek, pětkrát k tomu asistoval.

Jestli se bude francouzská ofenziva na EURU U21 na někoho spoléhat, bude to právě na něj.

zdroj: OGC Nice

HARVEY ELLIOTT (35 milionů eur)

Elliottova fotbalová cesta začala již v útlém věku a jeho talent byl patrný od samého počátku. Zapojil se do mládežnické akademie Fulhamu a rychle vynikl jako jedna z nejzářivějších nadějí v jejich řadách. V pouhých 15 letech a 174 dnech debutoval za Fulham a stal se nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v soutěžním zápase za tento klub.

Svými výkony upoutal pozornost předních klubů a v červenci 2019 Elliott přestoupil do Liverpoolu. Navzdory svému nízkému věku zaujal trenérský štáb i fanoušky svými technickými schopnostmi, obratností a vyspělostí na hřišti. Elliott disponuje vynikajícími driblérskými dovednostmi a citem pro přihrávku.

Během sezony 2021/22 bohužel utrpěl vážné zranění kotníku, které dočasně zastavilo jeho progres.

Tato sezona byla ale o poznání povedenější. Naplno se usadil v kádru Liverpoolu a v kvalifikaci o EURO ukazoval, že své vrstevníky převyšuje.

zdroj: Liverpool FC

EMILE SMITH ROWE (38 milionů eur)

Emile Smith Rowe je vycházející hvězdou anglického fotbalu. Definice? Všestranný ofenzivní záložník, který má vrozenou schopnost vytvářet šance a střílet góly.

Cesta tohoto nadějného fotbalisty začala v mládežnické akademii Arsenalu, kde již od útlého věku předváděl svůj obrovský potenciál. Rychle postupoval mezi nejlepší hráče akademie a upoutal pozornost trenérů seniorského týmu.

V sezóně 2020/21 dostal Smith Rowe příležitost zazářit na velké scéně. Prorazil do prvního týmu Arsenalu a rychle se prosadil jako klíčový hráč. Jeho výkony měly obzvlášť velký vliv na silný závěr sezóny a triumf klubu v FA Cupu.

Jeho výkony v anglické reprezentaci do 21 let ukázaly záblesky jeho obrovského potenciálu, a ještě více upevnily jeho pověst jednoho z nejzářivějších mladých talentů anglického fotbalu.

BENOIT BADIASHILE (40 milionů eur)

Badiashile je mladým stoperem z Francie, který již ve velmi mladém věku prokázal obrovský potenciál.

Badiashileho fotbalová cesta začala v mládežnických kategoriích AS Monaco, kde rychle upoutal pozornost trenérů a skautů svými výkony. Tento mladý fotbalista je známý svou fyzickou hrou, klidem na míči a vynikajícím citem pro poziční hru.

V sezóně 2018/19 si Badiashile v pouhých 17 letech odbyl profesionální debut za Monaco, a stal se tak nejmladším hráčem v historii klubu. Francii reprezentoval na různých mládežnických úrovních, včetně týmu do 21 let.

Jeho talent vycítilo mnoho evropských klubů, ale nejrychleji jednala Chelsea, která ho do svých služeb zlákala v zimě 2023 během svých velkých nákupů. Badiashile ale zatím vypadá velmi dobře a mohl by být oporou zadních řad na roky dopředu.

zdroj: Chelsea FC