eFotbal

Hvězdy, v listopadu máte nečekané volno! Kvarteto hráčů, kteří katarský Mundial budou sledovat jen v televizi

Hvězdy, v listopadu máte nečekané volno! Kvarteto hráčů, kteří katarský Mundial budou sledovat jen v televizi
Hvězdy, v listopadu máte nečekané volno! Kvarteto hráčů, kteří katarský Mundial budou sledovat jen v televiziFlashscore
Jsou to hvězdy, na který se každý týden dívají skrze televizní obrazovky miliony lidí. Na přelomu listopadu a prosince si budou moct vybrat nečekané volno. Jejich národní týmy se nedostaly na mistrovství světa. Přitom oni sami by byli bezesporu kandidáty do All-Star týmu turnaje. eFotbal vybral největší absentující hvězdu v každé linii.
Reklama
Reklama
Brankář: Jan Oblak (Slovinsko)

zdroj: Profimedia

Brankáři sami o sobě nemohou zápasy vyhrát, ale mohou být základem, na kterém se budují skvělé týmy. Oblak je základním stavebním kamenem Atlética už od roku 2014 a za tu dobu se, poněkud ve stínu, stal jedním z nejlepších v oboru.Devětadvacetiletý fotbalista má na svém kontě také 51 reprezentačních startů za Slovinsko. V těchto zápasech Oblak doposud udržel za svou zemi 23 čistých kont a pomáhá týmu konkurovat i lepším týmům. Ani to však nestačí k tomu, aby se Slovinsko kvalifikovalo do Kataru, a Oblakův sen o mistrovství světa se nyní s blížící se třicítkou vzdaluje.

Další kandidáti: Gianluigi Donnarumma (Itálie), Tomáš Vaclík (Česko), Yassine Bounou (Maroko)

Obránce: David Alaba (Rakousko)

zdroj: OFB

David Alaba má prostě smůlu. Je považován za jednoho z nejlepších rakouských hráčů všech dob, který vyhrál vše co se vyhrát dalo na klubové úrovni. A zároveň už nasbíral 96 reprezentačních startů. Zároveň se ale obránce Realu Madrid nikdy neobjevil ve finále mistrovství světa a jeho zatím poslední pokus zhatil Wales v evropském play-off. V době konání příštího turnaje - který bude jeho poslední šancí v tomto směru - bude mít už 33 let, což vzhledem k talentovanému rakouskému dorostu zřejmě bude znamenat poslední šanci. Na druhou stranu, v USA, Mexiku a Kanadě bude startovat 48 týmů.

Další kandidáti: Andrew Robertson (Skotsko), Naby Keita (Guinea), Milan Škriniar (Slovensko)

Záložník: Marco VerRatti (Itálie)

zdroj: PSG

PSG i Squadra Azzura těží z přítomnosti malého génia ve středu hřiště - hráče, který je schopen diktovat dění na hřišti díky výjimečnému rozsahu přihrávek a díky své schopnosti číst hru a ovlivňovat ji likvidováním útoků soupeře. Jeho kvality se naplno projevily během italského vítězného tažení na posledním mistrovství Evropy, zejména při finálovém vítězství nad Anglií. Bohužel ani on nenašel klíč k otevření obrany outsidera ze Severní Makedonie, který Italy vyřadil v baráži o Mundial.

Další kandidáti: Martin Odergaard (Norsko), Franck Kessie (Nigérie), Georginio Wijnaldum (Nizozemí)

Útočník: Erling Haaland (Norsko)

zdroj: Profimedia

Haaland byl již dříve považován za jednoho z nejlepších útočníků v Evropě, ale od letního přestupu z Borussie Dortmund do City jeho akcie prudce rostou, když mladý Nor rázně umlčel kritiky, kteří tvrdili, že Premier League bude jiný oříšek než Bundesliga. Bohužel na mezinárodní úrovní zatím Haaland nemá support, který by potřeboval k tomu, aby dokázal národní tým Norska dovléct na velký turnaj. Přitom ve 22 zápasech v reprezentačním dresu nastřílel - eufemicky řečeno solidních 21 gólů. Jeho generace spolu s Odergaardem nebo třeba hráčů Bodo/Glimt by mohla být nicméně pro severskou krajinu příslibem lepších fotbalových zítřků.

Další kandidáti: Mo Salah (Egypt), Luis Diaz (Kolumbie), Patrik Schick (Česko)