eFotbal

I v krizi se umí rozšoupnout: TOP 6 klubů, které se toto léto rozhodně nebojí rozhazovat

I v krizi se umí rozšoupnout: TOP 6 klubů, které se toto léto rozhodně nebojí rozhazovat
I v krizi se umí rozšoupnout: TOP 6 klubů, které se toto léto rozhodně nebojí rozhazovatFlashscore
Kde kdo by si řekl, že pandemie koronaviru se výrazně podepíše pod letošním přestupovým oknem, ale zatím to tak úplně nevypadá, pokud přimhouříme oko nad hojně skloňovanou Barcelonou. Nejbohatší kluby v Evropě měly přeci jen pod polštářem pár milionů navíc ulitých, takže hon na vytoužené posily běží v plném proudu. Podívejme se na šest adres, kde se tohle léto zatím utrácelo nejvíce.
Reklama
Reklama

Pařížský gigant letos zvolil politiku rozumu a nehází bezhlavě miliony oknem. Popravdě může být mnohým jejich aktuální strategie sympatická, neboť PSG ukořistilo celou řadu hráčů bez velkých výdajů. Stačí jen na trhu sledovat, komu končí smlouva, zacílit a zaútočit.

Takový Arsenal byl k větším výdajům donucen hrubě nevydařenou minulou sezonou, po které zůstala pohárová Evropa jen zbožným přáním. Mikel Arteta si vymodlil pár nových tváří a tou nejvýraznější by měl být Ben White.

Na Old Trafford se nebojí každoročně sáhnout hlouběji do kapsy a letos se povedlo přivést z Dortmundu anglickou hvězdičku Jadona Sancha. Dlouhodobý cíl vyšel na 85 milionů eur, ale nikdo nepochybuje, že se tato investice dlouhodobě vyplatí.

Lipsko se pokusí sesadit z trůnu bavorského giganta, ale nepodařilo by se to bez výraznějšího zbrojení před dalším ročníkem Bundesligy. Klubová politika nezklamala a několik mladých hvězd bylo v létě prodáno, proto se může investovat dále. Po skvělé sezoně ve Frankfurtu by mohl být velkým přínosem André SIlva, ale také krajní obránce Angelino a Henrichs.

Prodat Jacka Grealishe za 117 milionů eur nepomohlo jen Manchesteru City na první místo v tomto žebříčku, ale také Aston Villa se mohla na trhu pořádně rozšoupnout. Jedná se o zajímavé posílení a Buendia, Ings nebo Bailey by mohli být velkou vzpruhou v základní sestavě. Zkušenosti by pak mohl přinést veterán Ashley Young.

6) Paris Saint-Germain (76 milionů eur)5) Arsenal (84 milionů eur)4) Manchester United (85 milionů eur)3) RB Lipsko (92 milionů eur)2) Aston Villa (106 milionů eur)1) Manchester City (128 milionů eur)

Zdroj: transfermarkt.com