eFotbal

Itálie senzaci nedopustila a v prodloužení postup s senzačně hrajícími Rakušany ubránila

Itálie senzaci nedopustila a v prodloužení postup s senzačně hrajícími Rakušany ubránila
Itálie senzaci nedopustila a v prodloužení postup s senzačně hrajícími Rakušany ubránilaFlashscore
Ve Wembely se rodilo velké překvapení, ke kterému ale nakonec k rakouské smůle nedošlo. Italové sice v první části osmifinálového duelu dokázali vstřelit reprezentaci Rakouska dvě branky, ale ve druhém prodloužení se senzačně hrající Rakušané trefili a až do samého závěrečného hvizdu sudího se strachovali o postup. Nakonec jej ale vydřeli a mohou slavit..
Reklama
Reklama

V úvodní pětačtyřicetiminutovce si Italové vytvořili dvě velké šance. Tu první měl v 17. minutě Nicoló Barella, ale jeho ránu šajtlí pohotově vyrazil nohou rakouský brankář Daniel Bachmann. Ve 32. minutě pak nádherně vystřelil Ciro Immobile, ale nezbývalo mu nic jiného, než se chyti za hlavu poté, co rána mířila pouze do pravé spojnice tyče a břevna.

Ani druhý poločas nepřinesl rozuzlení tohoto osmifinálového duelu. A světe di se, Italové se v něm velmi strachovali. Rakušanům se totiž povedlo vstřelt branku, avšak střelec Marek Arnautović udělal krok navíc, a tak jeho gól hlavou nebyl uznán. O pár minut později se Rakušané dožadovali odpískání pokutového kopu, ale i zde byli zastaveni pro ofsajd.

První část prodloužení dopadla pro Italy na výbornou. V páté minutě prodloužení se totiž trefil Fredeeico Chiesa, který si po propadnutém centru Spinazzoly šikovně obhodil jednoho z rakouských obránců a pěknou ranou zakončil až za Bachmannova záda. V samotném závěru první části prodloužení padající Acrebi protlačil míč k volnému Matteu Pessinovi, který po zpracování okamžitě vystřelil a poslal Italy svou vítěznou trefou, jak se nakonec ukázalo, do dalších bojů.

Druhá část prodloužení totiž nebyla v podání Rakušanů vůbec odevzdaná. Naopak! Hned v jejím začátku si vypracovali dvěslibné šance a vdeváté minutě druhé části prodloužení se jim opravdu povedlo snížit zásluhou Saši Kalajdžiće, který se dokázal po rohu prosadit hlavou i přes jasné držení. Na další branku se nadšeně hrající Rakousko ovšem už nezmohlo a Italové tak svůj postup do čtvrtfinále ubránili.

 Branky: 95. Chiesa (Spinazzola), 105. Pessina (Acerbi) – 114. Kalajdžić (Schaub)

Karty:   50. Di Lorenzo (ITA), 51. Barella (ITA) – 2. Arnautović (AUT), 103. Hinteregger (AUT), 120+1. Dragović (AUT)

Itálie: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci (C), Acerbi, Spinazzola – Barella (67. Pessina), Jorginho, Verratti (67. Locatelli) – D. Berardi (84. Chiesa), Immobile (84. Belotti), L. Insigne (108. Cristante).Náhradníci: Sirigu, Meret – Locatelli, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni, Tolói.Rakousko: Bachmann – Lainer (114. Trimmel), Dragović, Hinteregger, Alaba (C) – X. Schlager (106. Gregoritsch), Grillitsch (106. Schaub) – Laimer (114. Ilsanker), Sabitzer, Baumgartner (90. Schöpf) – Arnautović (97. Kalajdžić).Náhradníci: A. Schlager, Pervan – Ulmer, S. Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Baumgartlinger, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schöpf, Kalajdžić.

Rozhodčí: Taylor (ENG) – Beswick (ENG), Nunn (ENG)