eFotbal

Jablonec za zavřenými dveřmi přehrál Dynamo Moskva, Bílka proti Arsenalu Tula potěšil Beauguel a Slovácko porazilo Maďary

Jablonec za zavřenými dveřmi přehrál Dynamo Moskva, Bílka proti Arsenalu Tula potěšil Beauguel a Slovácko porazilo Maďary
Jablonec za zavřenými dveřmi přehrál Dynamo Moskva, Bílka proti Arsenalu Tula potěšil Beauguel a Slovácko porazilo MaďaryFlashscore
Jablonec, který odšpuntuje nový ročník Fortuna:ligy na Střelnici proti Baníku Ostrava, nastoupil ve čtvrtek do svého posledního přípravného utkání na herním soustředění v Itálii, s tím, že soupeřem mu bylo Dynamo Moskva. Slovácku se v přípravě na náročnou sezónu, ve které si zahraje předkolo nové Konferenční ligy, povedlo otočit duel s maďarským Paksi.
Reklama
Reklama

Kouč Petr Rada poslal mezi tři tyče Hanuše, jako stopery zvolil Martince se Zeleným a jako jediného útočníka poslal do akce ostříleného Doležala. Nejstarší hráč kádru a kapitán v jedné osobě Hübschman tak začal na lavičce.

Na žádost trenéra sedmého celku uplynulého ročníku ruské Premier League, který před pár dny remizoval se Spartou a na startu léta přehrál České Budějovice, se utkání hrálo za zavřenými dveřmi. 

Poprvé se měnilo skóre ve čtyřiadvacáté minutě, kdy se postavil k rohovému kopu čtyřiatřicetiletý bek  Jan Krob a posadil míč na hlavu osmadvacetiletého záložníka Vojtěcha Kubisty, jenž se nemýlil.

Během první půle měl více ze hry severočeský celek ze Střelnice, s tím, že ruský soupeř zahrozil pouze několika brejkovými situacemi, které se mu ovšem nepodařilo dotáhnout do zdárného konce.

Na rozdíl dvou branek zvýšil Jablonec šest minut po změně stran a stalo se tak poté, co po pravé lajně unikl Pleštil a jeho střílený centr si ve vápně srazil do vlastní sítě jeden z ruských obránců. Tou dobou už na ploše nebyl Pilař, jehož nahradil Malínský. Více podstatného už se na Apeninském poloostrově nepřihodilo, Jablonec dosáhl na cenný triumf 2:0 a zvýšil si sebevědomí před blížícím se vstupem na evropskou pohárovou mapu.

V dalším přípravném duelu Plzně s Arsenalem Tula padl v prvních pětačtyřiceti minutách ve Westendorfu jeden gól a zaslouženě se tak po velké ofenzivní aktivitě VIktorie stalo do ruské sítě. Josel Kayamba asistoval a Jean David Beauguel zakončoval.

Vybrané čtvrteční přípravné duely:

FK Jablonec - Dynamo Moskva 2:0 (24. Kubista, 51. vlastní gól)

FC Viktoria Plzeň - PFK Arsenal Tula 1:0 (18. Beauguel)

Paksi SE - 1. FC Slovácko - 1:2 (46. Holzer, 63. Jurečka)

Boleslav udělila tvrdou lekci Varnsdorfu, České Budějovice obstály v těžké zkoušce s Krasnodarem