eFotbal

Jak jsou na tom soupeři Plzně? Ballkani a Záhřeb jsou vepředu, Astana je rozehraná

Jak jsou na tom soupeři Plzně? Ballkani a Záhřeb jsou vepředu, Astana je rozehraná
Jak jsou na tom soupeři Plzně? Ballkani a Záhřeb jsou vepředu, Astana je rozehranáFlashscore
Plzeň byla v předkolech sebejistá. Poté, co skolila nepříjemnou Dritu, se neohlížela za sebe a sebevědomě prošla do skupinové fáze Evropské konferenční ligy. Čeká na ni trojice velmi nepříjemných soupeřů.
Reklama
Reklama
BALLKANI

Ještě před rokem velká neznámá, teď už Čechům velmi známý soupeř. Kosovský klub se v minulém ročníku potkal se Slavií – a jednoduché bitvy to tedy vůbec nebyly.

A nebudou ani letos. Ballkani je totiž stále velmi kvalitním a zarputilým týmem, který je plný kosovských a albánských hráčů. O jejich kvalitách se česká reprezentace mohla přesvědčit poměrně nedávno.

Jeho pouť sezonou začala už v půlce července, kdy v předkole Ligy mistrů nejprve vyhrál nad silným Ludogorecem, v odvetě ale Ballkani padlo 0:4 a zamířilo o dvě patra níž. Tam mu přál los, jelikož nejprve kosovský tým narazil na soupeře ze Severního Irska a z Gibraltaru. Závěrečnou zkoušku v podobě BATE zvládl suverénně také.

Co liga? O jejich kvalitách lze pochybovat, nicméně Ballkani je na druhém místě, přičemž má o zápas méně a stejně bodů jako první Llapi.

© FC Ballkani

ASTANA

Zatímco u jiných týmů zmiňujeme působení v domácí soutěži nebo pár předkol, Astana je díky systému soutěže v Kazachstánu rozehraná nejvíce ze všech.

V lize odehrála už přes dvacet utkání, momentálně je třetí se ztrátou šesti bodů na první Ordabasy. Problém je na první pohled zřetelný – 26 vstřelených branek je z kazachstánské špičky jasně nejmenší číslo.

Cesta předkoly začala v Lize mistrů, kde Astana jen s obtížemi přes gruzínské Tbilisi. Následně přišla stopka, a to s Dinamem Záhřeb, se kterým se Kazaši potkají díky losu opět. A do dvojzápasu nepůjdou s dobrými vzpomínkami, souhrnné skóre 6:0 hovoří za vše.

Nevyšlo ani předkolo Evropské ligy, kde od Ludogorce dostala Astana dohromady také šest branek. Ani postup do EKL nebyl jednoduchý. S podprůměrnými Partizani se urodily výsledky 1:0 a 1:1.

DINAMO ZÁHŘEB

I Dinamo je českým fanouškům známé, vyřadila ho pražská Sparta. Nic jednoduchého to ale nebylo. A to samé čeká Plzeň. 

A jak na tom Dinamo je? Ještě před tím, než vypadlo se Spartou, vyřadilo zmiňovanou Astanu a po dramatických okolnostech, kdy byl ubodán fanoušek, také řecké AEK.

Co doma? Na úvod sezony zisk Superpoháru nad Hajdukem Split, který ale Dinamu prohru oplatil hned v prvním ligovém kole. To je zatím jediná porážka Dinama, k tomu jedna remíza a čtyři výhry. Nicméně tato solidní bilance na první místo nestačí, Dinamo je třetí.

A také hodně obměněné, o čemž byla řeč už u dvojzápasu se Spartou. Odešel gólman Livakovič či bek Šutalo, proběhla také změna trenéra.

© GNK Dinamo Zagreb