eFotbal

Jak porazit nablýskané Rudé ďábly? Někdy k tomu stačí sestava za 20 milionů

Jak porazit nablýskané Rudé ďábly? Někdy k tomu stačí sestava za 20 milionů
Jak porazit nablýskané Rudé ďábly? Někdy k tomu stačí sestava za 20 milionůFlashscore
Brighton v rámci 5. kola anglické Premier League prohloubil krizi Manchesteru United a potvrdil, že mu to na Rudé ďábly jde. Vítězství 1:3 je ale vzhledem k ceně kádru hostujícího celku naprosto neuvěřitelné.
Reklama
Reklama

André Onana za 47 milionů liber, Casemiro za 60 milionů liber a třeba takový Rasmus Hojlund za minimálně 64 milionů liber. Někdy ale ani takové částky nestačí, rozhoduje se totiž na hřišti.

A Brighton v sobotním utkání 5. kola Premier League potvrdil, že mu to na Rudé ďábly jde a že na přestupových částkách někdy vůbec nezáleží. V lize ovládl čtvrté vzájemné utkání v řadě a naposledy prohrál v době, kdy za United skóroval Cristiano Ronaldo a asistoval Paul Pogba.

Zpět ale k přestupovým sumám. Zatímco United v posledních letech mohutně investují, Brighton si jede svou vlastní ligu. Trio Alexis Mac Allister - Moises Caicedo - Marc Cucurella prodal za neuvěřitelných 210 milionů liber, ale kvalita kádru neubyla.

Proti Manchesteru United nastoupila sestava, která manažera Roberta de Zerbiho stála neuvěřitelných 18,2 milionu eur! Ne jeden hráč, ale skutečně celá základní jedenáctka.

Jediným odchovancem klubu je obránce Lewis Dunk, vedení ale nemuselo platit ani za Adama Lallanu, Mahmouda Dahouda, Dannyho Welbecka a brankáře Jasona Steela, ti všichni totiž v minulosti dorazili jako volní hráči.

Defenzivu si de Zerbi pořídil za 4,2 milionu eur, nejdražším borcem je v tomto ohledu Nizozemec Jan Paul van Hecke, který vyšel na rovné dva miliony. V záloze dominuje Simon Adingra, jenž z Nordsjaellandu dorazil za 8 milionů eur. Hvězdný Kaoru Mitoma stál tři miliony eur stejně jako před pěti lety Pascal Gross.

Suma sumárum, sestava za necelých 20 milionů eur rozebrala našlapaný Manchester United na součástky a postupně sbírá jednoho fanouška za druhým.

Tři změny, které se na Old Trafford očekávají příští léto