eFotbal

Jak vypadly ligové týmy? Slovácku selhala obrana, Teplicím útok. Pardubice narazily na osudového soupeře

Jak vypadly ligové týmy? Slovácku selhala obrana, Teplicím útok. Pardubice narazily na osudového soupeře
Jak vypadly ligové týmy? Slovácku selhala obrana, Teplicím útok. Pardubice narazily na osudového soupeřeFlashscore
Hned tři ligové celky se ve středu poroučely z pavouka MOL Cupu. Zatímco Teplice padly na půdě silného Vyškova, Pardubice opět po roce vypadly ve Velvarech a Slovácko doma dostalo hned čtyři góly od Dukly.
Reklama
Reklama
TEPLICE NARAZILY NA KVALITU

O kvalitách Vyškova se už delší dobu ví. Tým, jenž musí hrát na stadionu v Drnovicích, chce mezi elitu a v současnosti je tomu také nejblíže.

Mezi ligové týmy nakouknul už na konci minulé sezony, kdy se v baráži potkal se Zlínem. Byly to velmi vyrovnané zápasy, ve který rozhodla spíše zkušenost než fotbalový um. Zároveň to ale byly pro partu trenéra Kameníka cenné zkušenosti.

Ty jsou v dobré výsledky přetavovány nejen ve druhé lize, ale také v poháru. Teplice sice v zápase měly záblesky, ale na Vyškov to nestačilo.

Ten se dostal do vedení, které už nepustil. A to i proto, že se v 50. minutě nechal vyloučit teplický Nemanja Krsmanovič.

"Nezvládli jsme hlavně první poločas, kdy jsme byli hodně pasivní. I proto jsem střídal ještě do přestávky, a kdyby to šlo, vystřídal bych šest hráčů. O co jde, pochopili naši hráči až po vyloučení a oslabení. Ale i tak doba hájení pro některé už skončila. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě," řekl novinářům teplický trenér Zdenko Frťala.

Pro Vyškov jde zase o navázání povedené minulé sezony, kdy dokráčel až do čtvrtfinále.

OSUDOVÉ VELVARY

Velvary působí až ve třetí lize, pro Pardubice to měl být povinný postup. Nestalo se. Stejně jako loni, kdy to byla na lavičce premiéra pro Radoslava Kováče.

Utkání byla přitom docela podobná. V minulém roce Velvary doma vyhrály 1:0, moc branek tedy nepadlo. A stejně tomu bylo v tomto ročníku.

Pardubice sice šly do vedení, jenž do té doby, tedy do 74. minuty, to bylo velké trápení. To podtrhla vyrovnávací branka domácích, jež přišla v první minutě nastavení. Jelikož se v prodloužení na gól nedostalo, následoval penaltový rozstřel. V něm bylo hodně pokusů mimo, dohromady pět. Hned tři ale byly na straně hostů, a tak ve Velvarech mohla po proměněné penaltě Havránka propuknout euforie.

„Zápas jsme nezvládli a vypadli jsme ve Velvarech podruhé po sobě. Vyřazení přišlo po penaltovém rozstřelu, ale my jsme do něj zápas vůbec neměli nechat dojít. Nechali jsme si dát gól v 91. minutě, kdy jsme se situaci snažili řešit konstruktivně, místo toho, abychom míč uklidili do bezpečí, znovu se projevila naše nezkušenost. Je to nepříjemné, ale je dobré, že v neděli můžeme dnešní zaváhání odčinit a vyhrát derby,“ narážel Kováč pro klubový web na další zápas.

foto: FK Pardubice

SELHÁNÍ SLOVÁCKA

Pořádnou ostudu si uřízlo Slovácko. To bylo doma jasným favoritem, byť se Dukla ve druhé lize prezentuje dobrým fotbalem i ambicemi na postup.

Domácí ale inkasovali hned po čtyřech minutách. Když dvěma góly do šatny utkání otočili, zdálo se, že půjde vše podle plánu. To se ale nestalo.

Mužstvo trenéra Svědíka ve druhém poločase polevilo a dostalo Duklu do hry. Ta nejprve vyrovnala, následně i otočila vývoj. Z krize domácí vyvedl stoper Jaromír Srubek, který pár minut před koncem vyrovnal.

Do prodloužení se ale nešlo. Milan Petržela totiž ve třetí minutě nastavení kličkoval před svým vápnem, míč ztratil a Martin Douděra spustil euforii Dukly. Domácí byli „odměněni“ pískotem fanoušků, čehož si byl vědom i trenér Svědík.

"Velká omluva fanouškům, výkon v defenzivě byl katastrofální, nezodpovědný. To, co uděláme v závěru, je trestuhodné. Soupeř dal zaslouženě na 3:4, potrestal naše chyby. V druhém poločase jsem se styděl za to, co předvádíme v defenzivě," uvedl trenér Slovácka.

foto: FK Dukla Praha