eFotbal

Jakou budoucnost mají na Juventus Stadium Pirlo s Ronaldem? Nedvěd uvedl následující...

Jakou budoucnost mají na Juventus Stadium Pirlo s Ronaldem? Nedvěd uvedl následující...
Jakou budoucnost mají na Juventus Stadium Pirlo s Ronaldem? Nedvěd uvedl následující...Flashscore
Byť už je pyšná a neustále ambiciózní Stará dáma venku z Ligy mistrů, v Serii A je až třetí s desetibodovou ztrátou na Inter a jedinou šanci na trofej bude mít v květnovém finále Coppa Italia s Atalantou Bergamo, hlavní trenér Bianconeri Andrea Pirlo má na turínském Juventus Stadium i nadále plnou důvěru.
Reklama
Reklama

Po nečekané domácí porážce s šestnáctým Beneventem, které před střetem s Juve nevyhrálo 11 utkání v řadě, to pronesl místopředseda šestatřicetinásobného šampiona Apeninského poloostrova Pavel Nedvěd.

"Pirlo je a bude trenérem Juventusu, to je na 100 procent jisté. Rozhodli jsme se pro tento projekt s Andreou a věděli jsme, že mohou přijít těžkosti. Chtěli jsme, aby se nám dařilo lépe než teď a nezvládli jsme to, ale s problémy jsme počítali. Jsme v klidu. Jsme na správné cestě a zůstaneme na ní," uklidňoval turínskou fanouškovskou obec viceprezident obhájce italského titulu.

Pro jednačtyřicetiletého Pirla je právě probíhající sezona 2020/2021 premiérovou zkušeností s dospělým fotbalem a vedení Juventusu nad ním ještě hůl nezlomilo. To vše i přesto, že tým pravděpodobně nezíská desáté Scudetto v řadě. "Má na to, aby se stal skvělým trenérem," doplnil mistr Evropy z roku 1996 a držitel bronzu z Eura 2004, jehož vyjádření vyšlo na ČTK.

Společně s Pirlem je v posledních dnech a týdnech často skloňována také turínská budoucnost šestatřicetileté portugalské hvězdy Cristiana Ronalda. To, že by ho Juve pustilo jinam rok před vypršením smlouvy ale podle exsparťana "Grande Paola" nehrozí. "Pro mne je Ronaldo nedotknutelný. Má smlouvu do 30. června 2022 a zůstane. Uvidíme, co bude potom," uzavřel osmačtyřicetiletý funkcionář, jenž v zahraničí oblékal pouze trikoty Lazia a Juventusu.

Česko s Belgií a ve Walesu, Lvíčata se Slovinci a Španěly, Anglie - Polsko, Hradec - Jihlava

Zdroj: ČTK