eFotbal

Janošek s Koscelníkem přišli o trenéra, který si je přivedl do druhé nizozemské ligy

Janošek s Koscelníkem přišli o trenéra, který si je přivedl do druhé nizozemské ligy
Janošek s Koscelníkem přišli o trenéra, který si je přivedl do druhé nizozemské ligyFlashscore
Ambiciózní klub z Eerste Divisie NAC Breda se uprostřed tohoto pracovního týdne zbavila svého hlavního trenéra Petera Hybally, jenž tak vydržel na stadionu Rata Verlegha nějakých devět měsíců.
Reklama
Reklama

O předčasného padáka se postaraly dvě porážky z posledních tří zápasů (s Eindhovenem a Rodou Kerkrade), po nichž se tým v tabulce druhé nizozemské ligy propadl až na desátou pozici.

Byl to přitom právě sedmačtyřicetiletý německý odborník, který na nizozemskou půdu přivedl záložníka Dominika Janoška (v tomto ročníku má tři góly a jednu asistenci) i slovenského obránce Martina Koscelníka, jehož si budou čeští fanoušci pamatovat z jeho éry ve Slovanu Liberec.

EXLIBERECKÝ KOSCELNÍK OPUSTIL RAPID VÍDEŇ HNED PO ROCE A V BREDĚ SE STAL NOVÝM SPOLUHRÁČEM JANOŠKA

Bývalý kouč Dunajské Stredy či Trenčína, jenž vedl Bredu v celkem osmadvaceti soutěžních soubojích, se o svém konci dozvěděl před středečním tréninkem.

Vedení vše okomentovalo slovy, že posílené mužstvo neukázalo dostatečný rozvoj. "Peter si v minulé sezoně vedl dobře, po jeho jmenování jsme se ze dvanácté pozice posunuli na šesté místo. V létě jsme kádr posílili, abychom dále rostli. Bohužel další rozvoj už nebyl úspěšný, spolupráce vázla a jako vedení nevěříme, že by se tato situace ještě podařila napravit. Vedení Bredy hluboce lituje, že muselo být přijato rozhodnutí o odvolání," vzkázal na oficiálních stránkách technický ředitel Peter Maas.

Provizorním trenérem se nově stal Ton Lokhoff, jenž povede mužstvo do té doby, než se sportovnímu úseku podaří najít nového dlouhodobého šéfa lavičky. V pátek proti Venlu tak ještě může vést žlutočerný tým záskok.