eFotbal

Jaroš si během irského závodu o titul nepřipadá, že by se ho Liverpool chtěl zbavit. Čemu to přisuzuje?

Jaroš si během irského závodu o titul nepřipadá, že by se ho Liverpool chtěl zbavit. Čemu to přisuzuje?
Jaroš si během irského závodu o titul nepřipadá, že by se ho Liverpool chtěl zbavit. Čemu to přisuzuje?Flashscore
St. Patrick's Athletic FC se momentálně pere o irský titul, který by byl v klubové historii jubilejním desátým. Po skromnějších osmi letech má aktuálně stejně bodů jako vedoucí Shamrock Rovers, který má ovšem dva duely k dobru.
Reklama
Reklama

Svůj nemalý podíl na tom má i dvacetiletý brankář Vítězslav Jaroš, jenž během šestadvaceti kol vynechal pouze jedno utkání a to kvůli reprezentačnímu srazu jednadvacítky, kdy byl před pár dny zastoupen veteránem Murphym.

Kromě závodů o primát je dublinský celek ve hře také v poháru a kmenový gólman Liverpoolu si bitvu o trofeje nemůže vynachválit. "Skvělá zkušenost na prvním hostování z Liverpoolu. Do Irska jsem šel s ambicí, že chci pravidelně hrát a zvykat si na chlapský fotbal. Vychází mi to a cítím, že se posouvám nahoru. Je to příjemná štace i po životní stránce, Dublin je hezké město," pochvaloval si v interview pro Deník Sport mladík, jenž prošel ve městě Beatles několika mládežnickými kategoriemi.

"V Irsku nikdo nečekal, že bychom se mohli dostat do hry o první flek. Ale s klukama víme, že na to máme, a pořád se o to pereme. Jsme černý kůň ligy a užíváme si to," přiznal na stránkách Sportu Jaroš, jenž by měl vydržet v Irsku do listopadu, kdy tam končí sezona hrající se systémem jaro - podzim. "Nebylo složité si na to zvyknout. Bylo pro mě dobře, že jsem tam přišel na začátku sezony a ne uprostřed už do rozehraného týmu. Jediná nevýhoda: neměl jsem vlastně žádnou pauzu, jedu pořád dál. Už je toho docela dost," doplnil na iSport.cz nadějný strážce svatyně.

Pokud jde o FC Liverpool, ten přehled o jeho výkonnost má a to rozhodně ne malý. "Trenéři brankářů jsou se mnou v kontaktu skoro každý den. Jsem rád, že se o mě zajímají, často si píšeme a voláme. Kolikrát to dopadne tak, že hráč jde na hostování a za celou dobu se mu nikdo neozve. Pak si můžete připadat, jako kdyby se vás chtěli zbavit. Tohle naštěstí není můj případ. Dohraju sezonu v Irsku a pak se uvidí," uzavřel pro portál isport.blesk.cz Jaroš, jehož současné mužstvo má před sebou ještě v tomto ročníku minimálně 10 vystoupení.

Češi kvalifikaci MS 2022 vypustili, ve hře je zachraňuje Liga národů. Hlavní bude březnová baráž, tu musí hrát nejsilnější tým

Zdroj: isport.blesk.cz