eFotbal

Je konec. Německý útočník Müller v reprezentaci dohrál. Je nenahraditelný, naříká legenda

Je konec. Německý útočník Müller v reprezentaci dohrál. Je nenahraditelný, naříká legenda
Je konec. Německý útočník Müller v reprezentaci dohrál. Je nenahraditelný, naříká legendaFlashscore
Německý útočník Thomas Müller z Bayernu Mnichov ukončil reprezentační kariéru. Mistr světa z roku 2014 to oznámil na sociálních sítích několik dnů po vyřazení Německa ve čtvrtfinále evropského šampionátu. "Když jsem před více než čtrnácti lety nastoupil za národní tým, nikdy by mě nenapadlo, že dojdu až sem," řekl čtyřiatřicetiletý Müller ve videu. "A teď se po 131 zápasech a 45 gólech loučím s federální orlicí," dodal.
Reklama
Reklama

Hned po vyřazení Německa z Eura útočník naznačil, že mohlo jít o jeho poslední vystoupení za národní tým. Fanoušky ale poprosil o strpení, že potřebuje na důležitý krok v kariéře trochu času. Bylo znát, jak jej neúspěch bolí, nakonec se však rozhodl zmíněný krok udělat. "Thomas Müller je nenahraditelný. Jeho přínos německému fotbalu nejde vyjádřit. V Thomasově osobě tým získal nejen skvělého útočníka, ale také výraznou tvář a charakter," přidal sportovní ředitel německého svazu Rudi Völler.

Müller v národním dresu poprvé nastoupil v roce 2010 a hned se na mistrovství světa v Jižní Africe s pěti góly podělil o pozici nejlepšího střelce turnaje, zatímco tým se musel spokojit s bronzem. O čtyři roky později v Brazílii už slavil titul.

Dvanáctinásobný německý mistr s Bayernem Mnichov hrál na čtyřech mistrovstvích světa i evropských šampionátech. Více reprezentačních startů mají na kontě jen německý rekordman Lothar Matthäus (150) a Miroslav Klose (137). Müller je šestým nejlepším střelcem.

Anglie nestíhala, Španělé ji nenechali nadechnout. Zklamáním byla Francie, ohlíží se expert za Eurem