eFotbal

Jsem hodně naměkko, tohle je pro nás Liga mistrů, je to vítězství rodiny, rozplýval se dojatý Mourinho

Jsem hodně naměkko, tohle je pro nás Liga mistrů, je to vítězství rodiny, rozplýval se dojatý Mourinho
Jsem hodně naměkko, tohle je pro nás Liga mistrů, je to vítězství rodiny, rozplýval se dojatý MourinhoFlashscore
AS Řím se probojoval po dlouhých jednatřiceti letech do finále jednoho z evropských pohárů a ve finále EKL, jejíž vyvrcholení proběhne 25. května v Tiraně, dostane příležitost pomstít Slavii, neboť půjde na Feyenoord Rotterdam.
Reklama
Reklama

Giallorrossi, které vede José Mourinho a v Serii A jsou průběžně pátí, vystavili ve vyzařovací fázi stopku jak nizozemskému Vitesse Arnhem a norskému Bodö/Glimt, tak anglickému Leicesteru City...

"Myslím si, že jsme předvedli mimořádný výkon. Někteří se na to možná dívají jinak, ale když si váš brankář během dvou utkání připíše dva zákroky proti týmu z Premier League, který má v útoku velkou kvalitu, znamená to, že jsme udělali něco dobře. Kluci si to zaslouží. Cesta do finále byla fantastická. Ztratili jsme body v Serii A, abychom toho dosáhli, ale teď jsme ve finále a chceme ho vyhrát," uvedl na pozápasové tiskové konferenci devětapadesátiletý portugalský odborník, který už dokázal postoupit do finále některého z evropských pohárů hned se čtyřmi různými kluby.

Další šance na trofej bývalého stratéga Realu, Interu, Porta, Chelsea i Manchesteru United dojala. K vlkům z Olympijského stadionu si totiž vybudoval velmi silné pouto. "Jsem hodně naměkko. Tohle je pro nás Liga mistrů. Je to vítězství rodiny. Nejen těch, co byli na hřišti a na lavičce, ale i na stadionu. To je náš největší úspěch, ten pocit sounáležitosti a rodiny, kterou jsme si vytvořili s fanoušky. Když pracujete a žijete v Římě a dýcháte pro něj, dýcháte i pro tento klub. Od prvního dne, kdy jsem tu podepsal smlouvu, jsem cítil, že to je obrovský klub, ale bez vítězství a s málo finálovými účastmi. Vybudovali jsme přijatelný tým, který rostl krok za krokem. Nyní jsme porazili celek z Premier League, tedy z jiné dimenze," připomněl portálem sport.cz citovaný šéf Abrahama, Mkhitaryana, Spinazzoly, El Shaarawyho a spol.

Kadeřábek ve své době odmítl AS Řím a nyní tvrdí: Byla to nabídka, kterou bych měl asi přijmout

Zdroj: sport.cz