eFotbal

Jsem rád, že nově složená defenziva uhrála nulu, libuje si Kučera nad novou obranou Teplic

Jsem rád, že nově složená defenziva uhrála nulu, libuje si Kučera nad novou obranou Teplic
Jsem rád, že nově složená defenziva uhrála nulu, libuje si Kučera nad novou obranou TeplicFlashscore
Teplic na podzim trápila rozsáhlá marodka i nejstabilní výkony mužů strážící defenzivní val. Po novoročním posílení to vypadá mnohem lépe. Generálku s Žižkovem rozhodl jedinou brankou Patrik Žitný.
Reklama
Reklama

Teplice mohou třímat novou naději a prozatím si mohou i příchody na jaro. Nová tříčlenná stoperská hradba fungovala v generálce proti Viktorii Žižkov spolehlivě a značí solidní vizi před klíčovou fázi sezony. Skláři by měli na začátku druhé fáze spoléhat na mladíka Šimona Gabriela z Plzně, zkušeného Ondřeje Mazucha z Mladé Boleslavi a francouzské posily Rubena Droehnla.

„Mazuch řídil obranu, působil klidně a jistě, komunikoval, byl slyšet, což mužstvu pomáhá. Věřím, že bude přínosem,“ ocenil přínos velké posily teplický lodivod Radim Kučera. „Droehnle má kvalitní přihrávku i rozehrávku, je silný na míči a zásoboval spoluhráče dobrými centry, které i na tréninku mají zajímavé parametry,“ připomněl možný nečekaný ofenzivní přínos Droehnla, který přišel z béčka Lille.

A na nejslabším místě sestavy začíná být náhle přetlak. Teplice mají v kádru i talentovaného Davida Heidenreicha a testují i šestadvacetiletého Tomáš Egerta. Časy přeučeného obránce Tomáše Kučery jsou zdá se definitivně minulostí.

Generálku s Žižkovem rozhodl jedinou brankou Patrik Žitný a Teplice hodlají v druhé fázi sezony výrazně zlepšit nelichotivé 12. místo v tabulce.

 Zdroj: Idnes.cz