eFotbal

Jsem v sedmém nebi, máma i přítelkyně brečely, komentoval nominaci z italské pláže reprezentant Červ

Jsem v sedmém nebi, máma i přítelkyně brečely, komentoval nominaci z italské pláže reprezentant Červ
Jsem v sedmém nebi, máma i přítelkyně brečely, komentoval nominaci z italské pláže reprezentant ČervFlashscore
Pocta pro Viktorii Plzeň. Čekalo se, že západočeský klub bude mít v nominaci české reprezentace na přípravný kemp před Eurem tři zástupce. Když ale trenér národního týmu Ivan Hašek nominaci zveřejnil, zasvítilo tam kromě tria Tomáš Chorý, Pavel Šulc, Robin Hranáč i jméno Lukáše Červa. "Neuvěřitelný, vůbec nevím, co k tomu říct. Přítelkyně i mamka brečely, máme všichni ohromnou radost," svěřil se záložník pro klubové stránky plzeňského klubu.
Reklama
Reklama

Zmíněné kvarteto má za sebou skvělou sezonu. Podílelo se na tažení týmu Miroslava Koubka Konfereční ligou, v nejvyšší soutěži dovedli Viktorii s přehledem na třetí místo, v domácím poháru pak do finále. „Myslím, že si to kluci zaslouží a je to velkou odměnou jak pro ně samotné, tak i velká čest pro náš klub. Jde o ocenění úspěšné sezony a kvalitní práci celého týmu. Přeju klukům, aby během přípravy zůstali zdraví a porvali se o šanci v národním dresu,“ uvedl Adolf Šádek, generální ředitel a předseda představenstva klubu.

Největší pozornost pochopitelně budilo jméno Lukáše Červa, kterého nominace zastihla na krátké dovolené v Itálii, kde byl s rodinou. „Na pláži jsme si pustili ČT Sport a sledovali nominační tiskovku. Jaké to pro mě je? Neuvěřitelný, vůbec nevím, co k tomu říct. Přítelkyně i mamka brečely, máme všichni ohromnou radost," zářil štěstím záložník, jenž ještě na podzim působil v Liberci, pak se ale stal součástí transferu, kdy z Plzně odešel brankář Jindřich Staněk do Slavie. A sešívaní poslali opačným směrem právě Červa.

"Pak přišel velký přestup do Plzně a myslím, že jsem odehrál s Viktorkou velmi solidní jaro. Jsem teď jako v sedmém nebi, ani v největším snu jsem si to nedokázal představit. Je to pro mě zase velká motivace a porvu se o šanci. A hlavně věřím, že se EURO povede celému týmu!"

Bojovnými výkony, důraznou hrou a důležitými góly si říkal o nominaci dlouhodobě útočník Tomáš Chorý. „Jsem samozřejmě šťastný, že jsem se do této nominace dostal. Udělám maximum, abych týmu co nejvíce pomohl. Jsem rád i za to, že v národním týmu budu moct reprezentovat i náš klub," svěřil se.

foto: © FC Viktoria Plzeň

Fantastickou střeleckou fazonu měl na jaře jeho spoluhráč z Viktorie Pavel Šulc, který na konci nejvyšší soutěže sice přišel o korunu krále střelců, nominace ale znamená slušné bolestné. „Obrovská čest! Odehráli jsme s Viktorkou dobrou sezonu a tohle je pro mě takový bonus, kterého si fakt vážím. Během přípravného kempu budu makat a chtít ukázat, co ve mně je. Zahrát si na EURO je můj velký sen," slíbil.

O reprezentační triko si parádními výkony v obraně koledoval také Robin Hranáč a dočkal se. „Je to pro mě ohromná čest a další krok, kterého jsem chtěl dosáhnout. V přípravě budu makat a zabojuju o účast na prestižním turnaji, který bude plný hvězd a rád bych se s nimi poměřil. Věřím, že mi i tato zkušenost pomůže a zase mě posune," dodal.