eFotbal

Juventus bez Ligy mistrů potřebuje stomilionovou finanční injekci. Kdo půjde z kola ven?

Juventus bez Ligy mistrů potřebuje stomilionovou finanční injekci. Kdo půjde z kola ven?
Juventus bez Ligy mistrů potřebuje stomilionovou finanční injekci. Kdo půjde z kola ven?Flashscore
Jak informuje italský deník Gazzetta dello Sport, Starou dámu přijde desetibodový odpočet v konečné tabulce Serie A draho. Italský velkoklub se příští rok bude muset obejít bez Ligy mistrů a získat finance, které by z ní plynuly, jiným způsobem. V Turíně se proto připravují na několik scénářů týkajících se odchodů hráčů. Juventus potřebuje získat 100 milionů euro.
Reklama
Reklama

Nad Turínem se stahují mračna. Italský velkoklub se po desítibodovém odečtu z daňových důvodů bude muset obejít bez Ligy mistrů. Vedení klubu informovalo italský deník Gazzetta dello Sport, že turínský klub v létě potřebuje získat finance, aby zabezpečil své účty. Vedení klubu dokonce stanovilo konkrétní hodnotu - 100 milionů euro. 

Bylo deklarováno, že odejít může kdokoliv - od Chiesy po Vlahoviče. Vedení Juventusu je ochotno obětovat hráče z hlediska dlouhodobé udržitelnosti klubu. Gazzetta dello Sport hovoří o třech scénářích, které vždy točí okolo Dušana Vlahoviče. Srbský útočník je nejžádanějším zbožím Staré dámy. Juventus za něj může získat většinu financí, které potřebuje k zabezpečení své finanční stránky. Cenovka Vlahoviče je 80 milionů eur. Stejnou částku zaplatil Juventus za Vlahoviče Fiorentině před rokem a půl. Nicméně, vedení by se údajně spokojilo i s částkou okolo 70 milionů euro.

Pokud se pověnujeme konkrétním scénářům, které uvádí Gazzetta dello Sport, vždy jde o prodej Vlahovič a dalších hráčů. V prvním scénáři by odešel Vlahovič a někteří z hráčů, kteří se vrací z hostování (McKennie, Arthur, Kulusevski a Zakaria). Nejvyšší hodnotu z těchto hráčů má Kulusevski. Druhý scénář je nejvíce drastický - znamenal by odchod dvou útočných hvězd Juventusu, Vlahoviče a Chiesy. Gazzetta dello Sport ho považuje za extrémní variantu. Třetí scénář by k Vlahovičovi přidal turínské talenty - Mirettiho, Rovellu, či Ilinga Juniora.

Ať už se Juventus rozhodne pro kterýkoliv scénář, čeká ho období restrukturalizace, jejímž cílem je dlouhodobá finanční stabilita a udržitelnost klubu.