eFotbal

Juventus kvůli chování ve vítězném pohárovém finále odvolal trenéra Allegriho

Juventus kvůli chování ve vítězném pohárovém finále odvolal trenéra Allegriho
Juventus kvůli chování ve vítězném pohárovém finále odvolal trenéra AllegrihoFlashscore
Juventus dvě kola před koncem italské fotbalové ligy a dva dny po vítězství v Italském poháru odvolal trenéra Massimiliana Allegriho. Kouč se v závěru středečního zápasu pohádal s rozhodčími a po utkání verbálně napadl novináře.
Reklama
Reklama

"Odvolání je důsledkem jeho chování během finále Italského poháru a po něm. Klub ho považuje za neslučitelné s hodnotami Juventusu a s chováním, které si ti, kteří ho reprezentují, musejí osvojit," uvedl dnes turínský klub v prohlášení na webu.

V závěrečných dvou zápasech povede tým Paolo Montero, bývalý obránce Juventusu a uruguayské reprezentace, jenž má v klubu na starosti mužstvo do 19 let.

UBROUSEK S PRVNÍ MESSIHO SMLOUVOU V BARCELONĚ SE VYDRAŽIL ZA 22 MILIONŮ

Juventus finále na Olympijském stadionu v Římě vyhrál nad Atalantou Bergamo 1:0 a získal první trofej od roku 2021. Allegri ztratil nervy v nastaveném čase, kdy se pohádal se čtvrtým rozhodčím, za sarkastický potlesk dostal červenou kartu a při odchodu ze hřiště si naštvaně strhnul kravatu a začal si agresivně rozepínat košili.

V útrobách stadionu poté šestapadesátiletý kouč údajně sprostě vynadal šéfredaktorovi listu Tuttosport Guidu Vaciagovi a také mu vyhrožoval. Za agresivní chování a urážky a gesta směrem k rozhodčím dostal Allegri dvouzápasový distanc a pokutu 5000 eur (asi 124 tisíc korun).

Odvoláním skončilo druhé Allegriho působení v Juventusu. Poprvé "Starou dámu" trénoval v letech 2014-2019, s klubem získal čtyři ligové tituly a dvakrát postoupil do finále Ligy mistrů. Na lavičku Juventusu se vrátil v roce 2021 a vybojoval s ním jedinou trofej, středeční triumf v domácím poháru. V tabulce Serie A je tým čtvrtý a má jistou účast v Lize mistrů.

Foto: Juventus FC