eFotbal

Juventus vydřel vítězství na půdě Frosinone, tři body trefil chvíli před koncem Vlahovič

Juventus vydřel vítězství na půdě Frosinone, tři body trefil chvíli před koncem Vlahovič
Juventus vydřel vítězství na půdě Frosinone, tři body trefil chvíli před koncem VlahovičFlashscore
Lídr italské ligy Inter Milán porazil na svém hřišti 2:0 Lecce a také po 17. kole udržel čtyřbodový náskok před druhým Juventusem Turín. Stará dáma v sobotu také zvítězila, když bral tři body za výhru 2:1 na půdě Frosinone. Na čtvrté místo se vrátila Boloňa domácí výhrou 1:0 nad Bergamem. Po úterním vyřazení z Italského poháru neuspěla Neapol ani v lize. Obhájci titulu podlehli na hřišti AS Řím 0:2. Hosté zápas dohrávali v sedmi, bez dvou vyloučených a jednoho zraněného hráče.
Reklama
Reklama

Bianconeri k výhře nasměroval ve 12. minutě Kenan Yildiz, jenž je považován za budoucnost tureckého fotbalu a rostoucí hrozbu pro český národní tým ve skupinové fázi Eura. Nadějný teenager, který se již stihl prosadit v reprezentačním duelu s Německem a vzbudil zájem Arsenalu či Liverpoolu, si v nedávné době stěžoval na nedostatek prostoru v A-týmu a projevil tendence k odchodu. Hrdinou Staré dámy se ale stal střídající Dušan Vlahovič, jenž trefou v 81. minutě připravil celku z lazijského regionu první porážku před vlastními diváky od úvodního kola.

 

Inter ve středu vypadl v osmifinále Italského poháru s Boloňou a připsal si druhou soutěžní porážku v sezoně, dnes ale roli favorita splnil. Skóre otevřel na konci úvodního dějství hlavou Bisseck, jenž dal první gól v Serii A. Pojistku přidal po efektní Arnautovičově asistenci patičkou v 78. minutě Barella. Lecce, které v lize nebodovalo po pěti duelech, navíc dohrávalo bez vyloučeného Bandy.

Neapol po úterním debaklu s Frosinone 0:4 v osmifinále Italského poháru neuspěla ani v lize. Hosté dohrávali zápas v devíti. V 66. minutě dostal červenou kartu Politano, který nakopl soupeře, jenž ho držel za dres. Za deset minut využil početní výhodu Pellegrini, který se trefil pohotovou střelou z otočky. V 86. minutě kanonýr Osimhen zezadu podkopl El Shaarawyho a obdržel druhou žlutou kartu. V nastavení pak ještě zpečetil výhru AS Lukaku svým osmým gólem v tomto ligovém ročníku.

Desátý FC Turín remizoval doma 1:1 se šestnáctým Udine. Reprezentační obránce David Zima zůstal celý zápas mezi náhradníky "Býků". Do hry se nedostal ani záložník Jakub Jankto z Cagliari, které podlehlo v záchranářském souboji 0:2 Veroně.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:Frosinone - Juventus Turín 1:2 (51. Báez - 12. Yildiz, 81. Vlahovič),Boloňa - Bergamo 1:0 (86. Ferguson),FC Turín - Udine 1:1 (88. Ilič - 81. ZarragaVerona - Cagliari 2:0 (53. Ngonge, 90. Djurič),Inter Milán - Lecce 2:0 (43. Bisseck, 78. Barella)AS Řím - Neapol 2:0 (76. Pellegrini, 90.+6 Lukaku).

Tabulka:

 Stará dáma by ráda loupila ve španělské metropoli. Opačným směrem by vyslala Keana