eFotbal

Juventusu v cestě za dotahovaním bodového odečtu vystavil stopku i druhý římský tým. Neapol vyhrála na hřišti Lecce. Milánské celky pouze remizovaly

Juventusu v cestě za dotahovaním bodového odečtu vystavil stopku i druhý římský tým. Neapol vyhrála na hřišti Lecce. Milánské celky pouze remizovaly
Juventusu v cestě za dotahovaním bodového odečtu vystavil stopku i druhý římský tým. Neapol vyhrála na hřišti Lecce. Milánské celky pouze remizovalyFlashscore
Fotbalisté Neapole v 29. kole italské Serie A zvládli zápas na půdě Lecce. K výhře 1:2 pomohla Partenopei i vlastní branka soupeře. Oba milánské celky svorně remizovali v pozici favorita - Inter na hřišti Salernitany a AC doma s Empoli. Inter tak prodloužil ligovou sérii bez výhry na čtyři zápasy. Juventus, dotahující patnáctibodový odečet, po měsíci prohrál. Opět tomu bylo v Římě - v březnu ho porazila AS, v tomto kole Lazio. Orli si výhrou 2:1 upevnili druhou příčku. Na třetí pozici se po výhře nad FC Turínem vyhoupla právě římská AS, která tak předskočila oba týmy z Milána.
Reklama
Reklama

Neapol částečně napravila domácí debakl 0:4 s AC Milán z minulého kola a venku vyhrála osmý soutěžní zápas v řadě. Duel rozhodl v 64. minutě Gallův vlastní gól. Lecce naposledy bodovalo na konci února a je na 16. místě.

Inter vedl po Gosensově gólu z šesté minuty a měl i další šance, nakonec ale čekání na tříbodový zisk neukončil. V 90. minutě totiž zapadl do brány nepovedený centr Candrevy, jenž oblékal dres "Nerazzurri" v letech 2016 až 2020. Inter nevyhrál šesté soutěžní utkání v řadě, což je jeho nejhorší série od února 2018. Po dohrání kompletního programu 29. kola může přijít o čtvrté místo, které jako poslední znamená účast v Lize mistrů. Salernitana remizovala popáté v řadě a je patnáctá.

Fiorentina se ujala vedení v 25. minutě po vlastním gólu Wišniewského, záhy ale srovnal Nzola. "Fialky" neprohrály podvanácté v řadě a v neúplné tabulce jsou osmé. Spezia je na 17. příčce. Střídající záložník Antonín Barák odehrál za domácí závěrečných 19 minut.

AS Řím stačila k triumfu v Turíně Dybalova proměněná penalta z osmé minuty. Argentinský mistr světa má v debutové sezoně v dresu "Vlků" ligovou bilanci 11 branek a šest asistenci, čímž napodobil výkon egyptského kanonýra Salaha ze sezony 2015/16.

Boj o Ligu mistrů si zkomplikovalo Bergamo domácí prohrou 0:2 s Boloňou. Atalanta je šestá, na čtvrtou příčku ztrácí čtyři body. Boloňa drží osmou pozici.

Juventus je v tabulce až na sedmém místě, nebýt ale trestu a odpočtu 15 bodů za falšování účetnictví, střetly by se dnes na hřišti Lazia druhý a třetí tým Serie A. V závěru prvního poločasu se trefil domácí Milinkovič-Savič, na jeho gól ale záhy odpověděl Rabiot. Vítěznou branku tak obstaral v 53. minutě obstřelem na zadní tyč Zaccagni, jenž poprvé v kariéře nastřílel v ligové sezoně deset gólů. Lazio zdolalo "Starou dámu" po sedmi vzájemných duelech. Na vedoucí Neapol přesto ztrácí po 29 kolech propastných 16 bodů.

Serie A - 29. kolo:

Salernitana - Inter Milán 1:1

Branky: 90. Candreva - 6. Gosens

Lecce - Neapol 1:2 

Branky: 52. Di Francesco - 18. Di Lorenzo, 64. Gallo (vlastní)

AC Milán - Empoli 0:0

Udinese - Monza 2:2

Branky: 18. Lovrič, 90+2. Beto (z pen.) - 48. Colpani, 56. Rovella

Fiorentina - Spezia 1:1

Branky: 25. Wisniewski (vlastní) - 32. Nzola

Atalanta - Bologna 0:2

Branky: 49. Sansone, 86. Orsolini

Sampdoria - Cremonese 2:3

Branky: 15, Leris, 66. Lammers - 35. Ghiglione, 85. Lochoshvili, 90+5. Sernicola

Verona - Sassuolo 2:1

Branky: 84. Ceccherini, 90+5. Gaich - 34. Harroui

Turín - AS Řím 0:1

Branky: 8. Dybala (z pen.)

Lazio - Juventus 2:1

Branky: 38. Milinkovič-Savič, 53. Zaccagni - 42. Rabiot