eFotbal

K soupeři jsme směřovali hodně taktických tréninků, říká Hapal před Hradcem. Mohou se Votroci stát jeho katy?

K soupeři jsme směřovali hodně taktických tréninků, říká Hapal před Hradcem. Mohou se Votroci stát jeho katy?
K soupeři jsme směřovali hodně taktických tréninků, říká Hapal před Hradcem. Mohou se Votroci stát jeho katy?Flashscore
Baník Ostrava se ve čtvrtém ligovém kole pokusí získat první tříbodový zisk v domácím utkání proti Hradci Králové. Votroci jsou ovšem nabuzeni demolicí Českých Budějovic v premiéře nového stadionu. Svého soupeře navíc ve Vítkovicích loni porazili. Hlavní trenér Baníku Pavel Hapal pro klubový web prohlásil, že k Hradci směřoval hodně taktických tréninků. Hapal věří, že se jeho svěřencům podaří protrhnout střeleckou smůlu.
Reklama
Reklama

Spojení Baníku Ostrava a Pavla Hapala opět nezačalo pozitivně. Českému trenérovi se v Ostravě nepovedl vstup do loňského jara ani do letošního podzimu. Po třech odehraných kolech má Baník pouze bod za domácí remízu se Slováckem a jediné dvě branky, co vstřelil, padly z pokutových kopů.

Nyní do Vítkovic míří Hradec Králové. Domácí zápas Baníku s Votroky by se pro příležitostného fanouška mohl jevit jako poměrně jednoznačná záležitost, avšak pro Východočechy hrají dva faktory. Prvním z nich je nově otevřený stadion podpořený jednoznačnou výhrou proti Českým Budějovicím, který dal Votrokům impulz do nové sezony. Tím druhým je loňský zápas obou mužstev. Koubkův Hradec Králové v minulé sezoně odvezl z Ostravy poměrně přesvědčivou výhru 2:0.

Hapal nechce nechat nic náhodě. Možná tuší, že jeho trenérská židle už nemusí stát na tak pevných základech jako před několika měsíci. Signálem pro něj může být i příchod Dannyho Searla – nového anglického asistenta se zkušenostmi z akademie West Hamu či irského Waterfordu, kde vykonával roli hlavního trenéra.

“Měli jsme hodně taktických tréninků směřovaných k soupeři. Hradec Králové je brejkové mužstvo, které kvalitně brání a je poctivé v defenzivní činnosti. Je to houževnatý a bojovný soupeř, bude to tedy i hodně o osobních soubojích a na to se musíme dobře připravit,“ prohlásil Hapal pro klubový web. Trenér Baníku doufá, že jeho svěřencům bude fungovat, co si nachystali a vyzývá k protržení střelecké smůly. Zápas Baníku s Hradcem je programu dnes od 15:00.