eFotbal

Kadeřábek? Jarolím je hodně daleko, ale Drobného odsune co nevidět a brzy aby pomalu vytáčel Kadlece...

Kadeřábek? Jarolím je hodně daleko, ale Drobného odsune co nevidět a brzy aby pomalu vytáčel Kadlece...
Kadeřábek? Jarolím je hodně daleko, ale Drobného odsune co nevidět a brzy aby pomalu vytáčel Kadlece...Flashscore
Brzy jednatřicetiletý exreprezentant Pavel Kadeřábek už stačil nasbírat 200 bundesligových startů a v mini tabulce mapující české zastoupení mu právě teď patří osmé místo.
Reklama
Reklama

Jaroslav Drobný (202), Miroslav Kadlec (210), Vladimír Davida (224) ani Jiří Štajner (229) ovšem nejsou zase až tak daleko. Tím spíš, že má exsparťan v Hoffenheimu ještě kontrakt na dvě sezony. V nejlepší trojici pak jsou Jiří Němec (256), Theodor Gebre Selassie (271) a David Jarolím (318), jehož už s největší pravděpodobností nepřekoná.

Drobného pravděpodobně předstihne ještě ve zbývajících sedmi kolech, otce současné opory Slovácka ale teoreticky odsune na nižší pozici až v úvodu příštího ročníku. "Když jsem tady byl první týden a teprve se osměloval, Sport Invest, který mě manažersky zastupuje, se mnou poslal Míru Kadlece, aby mi pomáhal. Po skončení kariéry pro agenturu pracoval jako skaut a Kaiserslautern, za který hrával, je od nás kousek. Tehdy mi říkal, no jo, ty jsi ještě zelenáč, počkej, jestli se někdy dostaneš na tu dvoustovku jako já. Na jeho slova jsem si teď vzpomněl, když ho v příštích zápasech už můžu předskočit. Jestli se mi těch zbývajících deset zápasů podaří odehrát, tak mu zavolám! Doufám, že mi zdraví vydrží, budu nastupovat v základní sestavě a že se postupně dostanu před tyto skvělé hráče, kteří v bundeslize zanechali výraznou stopu. Ale David Jarolím je asi hodně daleko," citoval server goal.cz slova beka, jenž působí na současné adrese již od roku 2015.

Velmi solidní metou je však i dvoustovka. "Po té první sezoně v Hoffenheimu, která byla pro mě asi vůbec nejtěžší, protože jsme hráli o záchranu, by mě určitě nenapadlo, že v klubu odehraji 200 zápasů. Byl to pro mě nereálný cíl, ani jsem si nic takového nevysnil, i když to vlastně sen je. A teď u dvoustovky stojím, a ještě mě čekají dvě sezony, na které mám v klubu smlouvu, takže můžu další zápasy přidávat," doplnil defenzivně laděný fotbalista.

Při stovce vystoupení obdržel od vedení TSG v obraze zarámovaný dres, při duelu číslo 150 na něj čekala malá soška a na základě iniciativy sportovního ředitele něco nepochybně proběhne i v rámci trojciferného čísla se dvěma nulami na konci, na kterém se zastavil po vítězně zvládnutém střetu se Schalke 04.

Kalas kárá Chelsea: Smutné je, že už se moc nedostává ani do TV, na některé hráče bych našel alternativu i v Championship