eFotbal

Kandidáti na nejlepšího mladého hráče šampionátu? Ve čtvrtfinále se to jimi hemžilo! Kdo si z Kataru odveze individuální trofej?

Kandidáti na nejlepšího mladého hráče šampionátu? Ve čtvrtfinále se to jimi hemžilo! Kdo si z Kataru odveze individuální trofej?
Kandidáti na nejlepšího mladého hráče šampionátu? Ve čtvrtfinále se to jimi hemžilo! Kdo si z Kataru odveze individuální trofej?Flashscore
Jamal Musiala kvůli neúspěchu Německa svou kandidaturu musel ukončit už v základní skupině, španělské duo Pedri a Gavi to zabalilo po prohře s Marokem v osmifinále. Další horcí favorité na trofej nejlepšího mladého hráče katarského mundialu ale pokračovali. Jak vypadá souboj o titul “nejlepšího mladého hráče” po čtvrtfinále? Přinášíme kvarteto horkých kandidátů.
Reklama
Reklama
Jude Bellingham (Anglie) 

zdroj: England Football Team

Kdyby se hodnotilo jen první kolo, v tomto případě zápas Anglie proti Íránu, Bellingham by to měl v kapse. Záložník Dortmundu byl proti Peršanům naprosto dominantní, připsal si gól a dvě asistence a anglická média jednak rozjela chvalozpěvy s krycím označením “nový Gerrard/Lampard,” jednak začala ve velkém jet přestupovou ságu aneb řešit, do kterého klubu Premier League se Bellingham z Německa vrátí. V dalších zápasech se Bellingham nicméně začal trochu vytrácet, ve čtvrtfinále navíc cesta Anglie turnajem definitivně skončila.

Enzo Fernandez (Argentina)

zdroj: Benfica Lisabon

Opačný případ než výše zmíněný Bellingham. Fernandez nebyl v první jedenáctce kouče Scaloniho proti Saudské Arábii a zrodil se z toho výsledek, který otřásl dějinami světových šampionátů. Poté, co mladík hrající za portugalskou Benfiku zaplul na místo v záloze kryjícího pomyslně záda Messimu, se Argentinci zvedli a začali na hřišti předvádět to, co od nich jejich fanoušci očekávali. Fernandez samozřejmě není jediný faktor, další mladíci jako Mac Allister nebo Alvarez hrají svou roli, kandidátem na ocenění nejlepšího mladého hráče může být vzhledem k věku jen Fernandez. A podle sázkových kanceláří je před semifinále favoritem.

Joško Gvardiol (Chorvatsko)

zdroj: RB Leipzig

Ve světle “ofenzivních středních záložníků” je trochu ve stínu, na Gvardiolovi nicméně v podstatě stojí obrana Vatreni a hráč, který si akuálně ze své pozice v Lipsku vybírá v záplavě nabídek své další působiště, předvedl třeba ve čtvrtfinále s Brazílií několik klíčových bloků, které Chorvatsko postrčily do třetího semifinále na třech posledních mistrovstvích. Pro Gvardiola se jedná o první šampionát, na rozdíl od generace Modriče a spol. zřejmě nikoliv poslední, vzhledem k určité “neviditelnosti” jeho aktivity by k získání trofeje zřejmě potřeboval turnaj vyhrát.

William Saliba (Francie)

zdroj: Olympique Marseille

Černý kůň, respektive sázka na poslední dva zápasy šampionátu. Za dosavadní výkony na turnaji si trofej obránce Arsenalu nezaslouží, ostatně odehrál jen 28 minut v zápase, kdy béčko Francie podlehlo Tunisku, pokud by jej nicméně Deschamps v semifinále místo proti Anglii nepříliš jistého Upamecana nasadil, mohl by Saliba ještě zazářit. V týmu země galského kohouta má mimochodem ještě jednoho konkurenta, od Eduarda Camavingy se též čekaly, respektive možná ještě čekají, velké věci, zatím však Deschamps sází spíš na zkušenost a tak naděje mladíků nejsou velké.