eFotbal

Kane nám neuvěřitelně pomáhá, bez něj bychom tu teď nebyli, hájil chybujícího penaltového exekutora Southgate

Kane nám neuvěřitelně pomáhá, bez něj bychom tu teď nebyli, hájil chybujícího penaltového exekutora Southgate
Kane nám neuvěřitelně pomáhá, bez něj bychom tu teď nebyli, hájil chybujícího penaltového exekutora SouthgateFlashscore
Byl to rozhodně nejzábavnější zápas dosavadního průběhu mistrovství světa, shodují se experti po čtvrtfinále mezi Francií a Anglií. Dál nicméně může jít jen jeden. A vzhledem k tomu, že Anglie neproměnila jednu ze dvou nabídnutých penalt, do semifinále zamířili fotbalisté Francie.
Reklama
Reklama

Právě penalta, kterou jinak spolehlivý exekutor pokutových kopů Harry Kane poslal vysoko nad horní břevno brány svého klubového spoluhráče z Tottenhamu se stala předmět řady pozápasových otázek. Kouč Albionu Gareth Southgate svému střelci odjezd ze šampionátu nevyčítal. “Harry Kane byl v těchto situacích (penaltách) spolehlivý. Neuvěřitelně nám pomáhá, bez něj bychom tu teď nebyli. Vyhráváme i prohráváme jako tým,” prohlásil po zápase Southgate. Podobně to viděl i záložník Jordan Henderson. "Víme, kolik penalt za nás Harry nastřílel, kolika góly přispěl k tomu, abychom se sem dostali. Posílí ho to. Je to útočník světové třídy a náš kapitán, vrátí se," zkonstatoval záložník Liverpoolu.

Jakkoliv byla porážka Anglie proti odvěkému rivalovi “srdce lámající,” angličtí experti se po zápase shodli, že jejich národní tým v Kataru odvedl dobrá výkon. Podobně to viděl i Southgate. "Za svůj výkon jsme si zasloužili více, ale samozřejmě rozhodují góly. Právě jsem hráčům řekl, že nemohli udělat víc, hráli opravdu dobře proti špičkovému týmu. Dali jsme do toho všechno, prostě to nebyl náš večer. Měli jsme více střel na branku, jejich gólman předvedl několik dobrých zákroků. Na téhle úrovni si nevytvoříte v zápase příliš velkých šancí, musíte je proměnit. Celkově bylo úžasné, jak se hráči prezentovali na tomhle turnaji,” zhodnotil anglický kouč účinkování Lions na turnaji. 

Na opačné straně bylo hodnocení podobné, byť samozřejmě pronášené v poněkud více povznášející náladě. "Je to báječné. Byl to velký zápas, hráli jsme proti skvělému anglickému týmu, který je silný technicky i fyzicky. Je úžasné, že jsme znovu mezi poslední čtyřkou. Měli jsme i trochu štěstí, neboť jsme soupeři nabídli dvě penalty. Srdcem a odvahou jsme v závěru udrželi vedení. Důkladně se připravíme na další zápas. Maroko si zaslouží pochvalu. Možné se od nich nečekalo, že dojdou do semifinále, ale inkasovali jen jediný gól," hlásil kouč Les Bleus Didier Deschamps, jehož Francie dál může snít o obhajobě titulu.