eFotbal

Kanonýr Kane Bayernu nestačí. Mnichovský gigant si dělá zálusk na hvězdu anglického mistra

Kanonýr Kane Bayernu nestačí. Mnichovský gigant si dělá zálusk na hvězdu anglického mistra
Kanonýr Kane Bayernu nestačí. Mnichovský gigant si dělá zálusk na hvězdu anglického mistraFlashscore
Bayern Mnichov se nehodlá smířit s tím, že přišel o německý titul. Zdá se, že je ochotný udělat takřka cokoliv, aby se na bundesligový trůn vrátil. Ostrovy rezonuje senzační novinka, že si bavorský gigant dělá zálusk na oporu Manchesteru City Jacka Grealishe. Ten by měl v ofenzivě doplnit Harryho Kanea, jenž se do Německa rovněž stěhoval z Premier League a v Mnichově si jeho služby nemohli vynachválit.
Reklama
Reklama

O novince píše SunSport v souvislosti s plánovaným jmenováním Vincenta Kompanyho novým manažerem Bayernu. Anglické eso pak má být jedním z klíčových cílů při přestavbě týmu. Kompany je považován za velkého fanouška Grealishe a v Mnichově se domnívají, že šance přimět hvězdu k přestupu do Německa stojí na reálných základech. Obrovským lákadlem prý bude spolupráce s Kanem.

O tom, že Německo může být pro hráče z Premier League skvělou destinací, má přesvědčit Grealishe také návrat Jadona Sancha z Old Trafford do Dortmundu. Přestože je Grealish klíčovou součástí nedávných úspěchů City, za posledních 12 měsíců mírně klesl v pořadí hvězd z Etihad Stadium. Pořád střílel góly, ale rovněž se potýkal se zraněními a do řady důležitých duelů tak nezasáhl. Možná proto ani nebude v základní sestavě Anglie na letošním Euru.

Guardiola po titulu šokoval Manchester City: Jsem blíž k odchodu, než abych zůstal. Kouč West Hamu mu složil poklonu

Bayern věří, že by mohl Grealishovi nabídnout šanci oživit jeho kariéru. Na druhou stranu ostrovní média mají jasno o tom, že nabídka pravděpodobně narazí na tvrdý odpor Pepa Guardioly, manažera Citizens. Ten po zisku mistrovského titulu naznačil, že by rád udržel svůj tým pohromadě, aby v příští sezoně zaútočil na pátý titul v Premier League v řadě.

Grealish je považován za klíčovou postavu v šatně Citizens a jeho odchod by znamenal velký zásah do týmu. Je oblíbencem fanoušků, kterým učaroval nejen výkony na hřišti, ale i bujarými oslavami klubových úspěchů. Na odchod z kádru anglického šampiona se naopak chystá Kalvin Phillips. V tomto případě prý Guardiola s přestupem ke konkurenci souhlasí. Mluví se o zájmu Fulhamu či Leedsu.

Překvapivý tah! Bayern se má pokusit nastartovat Kompany, který se letos podepsal pod sestup