eFotbal

Karabcův loket? Disciplinárka brala ohled na první červenou kariéry. I tak ale přijde o dost včetně derby

Karabcův loket? Disciplinárka brala ohled na první červenou kariéry. I tak ale přijde o dost včetně derby
Karabcův loket? Disciplinárka brala ohled na první červenou kariéry. I tak ale přijde o dost včetně derbyFlashscore
Sparťan Adam Karabec dostal za úder loktem a vyloučení ve víkendovém utkání s Karvinou od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace trest na tři soutěžní zápasy.
Reklama
Reklama

Dvacetiletý ofenzivní univerzál Pražanů mimo jiné přijde i o nejslavnější derby v zemi na Slavii, které je na programu v devátém kole nejvyšší soutěže. 

Ještě předtím se ho ale nebudou týkat souboje se Slovanem Liberec a Slováckem a vrátit do hry se bude moci až 30. 9. v domácím šlágru proti Viktorii Plzeň.

Karabec v 54. minutě nedělního domácího utkání s Karvinou udeřil loktem do obličeje Dominika Žáka, který jej atakoval. Sparťanský talent nejprve dostal od sudího Jan Machálka žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale hlavní arbitr domácího hráče vyloučil. Disciplinárka při stanovení výše trestu přihlédla i k tomu, že Karabec dostal červenou kartu poprvé v ligové kariéře.

Český reprezentant do 21 let nastoupil za Spartu v základní sestavě poprvé v sezoně a hned v šesté minutě otevřel skóre. Letenští i po jeho vyloučení udrželi vedení a nad slezským nováčkem zvítězili 3:1.

Evropská liga získala na důležitosti, mít v ní dva kluby by bylo velkým úspěchem, míní novinář Hovorka