eFotbal

Karabec míří do Německa. Hamburk získal záložníka Sparty na hostování s opcí

Karabec míří do Německa. Hamburk získal záložníka Sparty na hostování s opcí
Karabec míří do Německa. Hamburk získal záložníka Sparty na hostování s opcíFlashscore
Adam Karabec opouští Spartu a zkusí štěstí v německé 2. Bundeslize. Talentovaný ofenzivní univerzál, který však dosud nenaplnil potenciál a v klubu, kde vyrostl, plnil převážně pozici náhradníka, odchází na roční hostování do Hamburku. Součástí dohody je i opce na následný přestup.
Reklama
Reklama

Karabec platí za výrazný talent českého fotbalu, už v 16 letech nastupoval za sparťanský rezervní tým. První minuty za "áčko" si připsal v únoru 2020, kdy pod trenérem Václavem Kotalem nastoupil na závěrečné minuty zápasu v Olomouci.

Dostal se i do reprezentační jednadvacítky, za kterou ve 22 utkáních nastřílel čtyři branky. V první lize odehrál za Spartu 141 soutěžních zápasů s bilancí 13 gólů a 11 asistencí a získal s ní dva tituly, do základní sestavy se však nikdy naplno neprosadil.

SLAVIA BOJUJE O VYSNĚNOU POSILU S TURECKÝM TRABZONSPOREM. CHAM JE PRODUKTIVNĚJŠÍ NEŽ FRANCOUZŠTÍ REPREZENTANTI NA EURU

V posledních měsících se čím dál hlasitěji hovořilo o jeho odchodu. Ve hře bylo několik destinací, spojován byl mimo jiné se Stuttgartem či kluby z Dubaje nebo Belgie.

Nakonec se však ve čtvrtek večer oficiálně potvrdil transfer, o kterém Livesport Zprávy informovaly v sobotu. Škovný ofenzivní hráč putuje na první zahraniční angažmá do Hamburku.

V tradičním klubu, který se už šest let neúspěšně snaží probít zpátky do Bundesligy, si Karabec zahraje stejnou soutěž, jako jeho nedávný splouhráč Michal Ševčík. Ten odešel na hostování do Norimberku.

Foto: AC Sparta Praha