eFotbal

Karviná prý našla nového trenéra ve druhé lize. Přijde kouč Hyský, klub ale musí splnit jednu podmínku

Karviná prý našla nového trenéra ve druhé lize. Přijde kouč Hyský, klub ale musí splnit jednu podmínku
Karviná prý našla nového trenéra ve druhé lize. Přijde kouč Hyský, klub ale musí splnit jednu podmínkuFlashscore
MFK Karviná čeká důležitý záchranářský souboj s Dynamem České Budějovice. Hrát v něm budou Karvinští nejen o udržení v nejvyšší soutěži, ale i o možnost získat pro příští sezonu nového kouče. Server inFotbal.cz tvrdí, že dočasný kouč Marek Bielan ve funkci nezůstane. Klub podle něj pracuje na angažování Martina Hyského, jenž odvádí dlouhá léta dobrou práci ve druhé lize, ale v nejvyšší soutěži dosud šanci nedostal. Podmínkou jeho angažování je udržení nejvyšší soutěže.
Reklama
Reklama

InFotbal.cz tvrdí, že se již uskutečnilo několik jednání s trenérem Martinem Hyským. Ten je přípravený na nabídku kývnout, jen musí Karviná zachránit nejvyšší soutěž. Pak bude od dohody jen krůček. Stejný zdroj totiž tvrdí, že už Vlašim intenzivně pracuje na hledání kouče. Tám by se měl stát Miloslav Brožek, jenž pro změnu po této sezoně skončí na lavičce druholigové Opavy.

V souvislosti s Martinem Hyským a angažmá v první lize se mluvilo už mnohokrát. Uvažovala o něm Sigma Olomouc, Pardubice a třeba i Slovácko. Nakonec ale kluby daly vždy přednost jinému kouči. Do Pardubic zamíří Jiří Saňák s Markem Kuličem. V Olomouci je největším favoritem na místo hlavního kouče dosavadní trenér úspěšného béčka Tomáš Janotka. A Slovácko podle všeho nejspíš ukáže na Romana Westa, jenž pro změnu vedl klubový výběr do 19 let.

Saňákovo loučení v Olomouci? Zklamání a smutek převažují, ale odcházím se vztyčenou hlavou, tvrdí kouč