eFotbal

Kde hledat nejpřeplácenější hráče současné Premier League? Zaměřte se na Stamford Bridge a Old Trafford

Kde hledat nejpřeplácenější hráče současné Premier League? Zaměřte se na Stamford Bridge a Old Trafford
Kde hledat nejpřeplácenější hráče současné Premier League? Zaměřte se na Stamford Bridge a Old TraffordFlashscore
Multimilionové sumy v librách dosahují týdenní výplatní listiny, které procházejí rukama mzdových účetních největších klubů anglické Premier League. A u některých hráčů lze s klidným svědomím říct, že si sumu na své výplatní pásce ve své aktuální formě/výkonnosti neslouží. Kteří fotbalisté současné Anglie si nejméně zaslouží vzhledem k příspěvku mužstvu svůj plat? Web Sportskeeda vybral pět kandidátů na ty nejpřeplácenější.
Reklama
Reklama
Kepa Arrizabalaga (Chelsea) - 155 000 GBP/týden

Chelsea se plácla přes kapsu při jeho příchodu a na řešení pozice po duu Čech-Courtois vyplázla 72 milionů liber. Nebyly to dobře investované peníze, po sérii chyb a špatných výkonů tuto pozici přeobsadila a bránu Chelsea aktuálně obývá mnohem levnější Edouard Mendy, údajně hrající za třetinu toho, co trénující Kepa. Z perspektivy dneška agenti Baska odvedli velmi dobrou práci, Kepův základní plat je vyšší než v případě Huga Llorise nebo Allisona.

Tanguy Ndombelé (Tottenham) - 200 000 GBP/týden

Jediný zástupce v žebříčku který neobléká modrý nebo rudý dres. Eufemicky řečeno, šéf Spurs Daniel Levy byl dlouhodobě považován za největší držgrešli v Premier League. Až pod hrozbou útěku ikony Harryho Kanea se začaly platy ve Spurs trochu hýbat. A v případě přestupu tohoto francouzského talentu z Lyonu se to zatím velmi nepovedlo. Spurs měli ambice, potřebovali přeplatit údajně zajímající se Juventus a Bayern, tak nabídli vysoký plat. Na vyvolání výkonů od Ndombelého jež by tento plat ospravedlnily si od té doby vylámali zuby Pochettino, Mourinho a Espirito Santo. Teď to zkouší Conte.

Anthony Martial (Manchester United) - 250 000 GBP/týden

Na začátku svého působení byl držitel ocenění Golden Boy z roku 2015 považován za “superstar ve výrobě.” Postupem času se ale tato výroba zadrhla. Martial se po příchodu Cavaniho a Ronalda propadl daleko za základní sestavu, letos v Premier League vstřelil jeden jediný gól. Hvězdné časy a potenciál připomíná jeho plat, stejný jako má Salah, van Dijk nebo Kane, vyšší než spoluhráč Bruno Fernandes.

Timo Werner (Chelsea) - 272 000 GBP/týdně

V Lipsku byl spolehlivým gólostrojem. Po přesunu do Londýna se tento gólostroj zadrhl a Werner irituje fanoušky Blues především svou výplatní páskou. Je pravdou, že útočník putuje sestavou a třeba Thomas Tuichel jej zkouší použít i na křídlech a podhrotu, za přítomnosti Romela Lukaka nicméně pro Wernera jiná cesta do sestavy možná v tuto chvíli nevede. Takže Němec bude muset vymyslet, jak začít zaměstnavateli svému mzdu svou, která je mimochodem vyšší než kombinované výplatní pásky tria Rüdiger, James, Thiago Silva, oplácet.

Jadon Sancho (Manchester United) - 350 000 GBP/week

Jak říká Cimrmanova frustrační kompozice, po fázi očekávání přichází pravidelně fáze zklamání. A tam v tuto chvíli jsou fandové United. Anglický “wonderboy” Jadon Sancho a jeho vykoupení z Dortmundu byl dlouhodobým snem anglických velkoklubů a nakonec se jej po roce nahánění podařilo urvat právě United. To bylo radosti. Kterou Sancho splatil jediným gólem. Což na čtvrtého nejlépe placeného hráče celé Premier League není mnoho. Jeho trápení v tuto chvíli vynikne ještě o kousek líp při porovnání s generačními souputníky Buyako Sakou z Arsenalu nebo Masonem Mountem z Chelsea.

zdroj: Sportskeeda