eFotbal

Kde to vázne? Letní posily, které zatím v nové ligové sezoně neodehrály ani minutu a stále čekají na šanci

Kde to vázne? Letní posily, které zatím v nové ligové sezoně neodehrály ani minutu a stále čekají na šanci
Kde to vázne? Letní posily, které zatím v nové ligové sezoně neodehrály ani minutu a stále čekají na šanciFlashscore
Někdo se zapojí hned, jiný potřebuje na aklimatizaci delší dobu. FORTUNA:LIGA ze svého dění ukrojila už dvě kola, nicméně některé velké posily stále čekají na první minuty v nových klubech.
Reklama
Reklama
JAMES GOMEZ

Jednadvacetiletý gambijský obránce je posilou pro budoucnost. Přišel z dánského Horsens, aby rozšířil obranné valy, nicméně zatím se s týmem sžívá.

Stoperská trojice Sparty je natolik sehraná, že ji trenér Priske nemá důvod měnit. Letos totiž ještě neinkasovala a i z tohoto důvodu tak Gomez na svou příležitost čeká. Měnit sestavu stoperů je navíc věc, kterou žádný kormidelník nedělá rád. A ke změnám přistupuje až ve chvílích nejnutnějších, tedy v případech zranění či výrazně zhoršeného výkonu.

Gomez se dvakrát objevil na lavičce, nicméně do dění nezasáhl. Na svou šanci si musí počkat.

Foto: AC Sparta Praha

MICHAL ŠEVČÍK

Přestup, o kterém různá média hovořila už od podzimu, se nakonec opravdu upekl. Sparta do svých služeb získala dalšího mladého záložníka s kreativním myšlením. 

Čísla na začátku sezony měl famózní – stejně jako výkony. Postupem ale upadal, nicméně to u mladých hráčů není žádná rarita. Pokud se s ním bude dostatečně komunikovat a on sám dá do fotbalu vše, může Sparta jásat. 

Co od něj čekat? Bude záležet na tom, jak rychle se sžije s myšlenkami trenéra Priskeho i s konkurencí v kádru. Zatím to ale vypadá, že to bude trvat. Rozehrává se v béčku, start v A-týmu je zatím v nedohlednu.

Foto: AC Sparta Praha

CONRAD WALLEM

Energický borec, za kterého z Edenu putoval do Odd pořádný balík. Proč? Moc jste o něm možná neslyšeli, ale datovému oddělení Slavie se jednoduše líbil. Má vše, co je pro hru pod Jindřichem Trpišovským potřeba.

V červnu mu bylo teprve třiadvacet. V přípravě odehrál kompletní zápas proti Podbrezové, jinak ani ťuk. Důvody byly zdravotní a kondiční, ještě to prostě není ono. Proto ještě nenastoupil ani v lize. Bude se ale pracovat s jeho potenciálem. Je posilou pro budoucnost, ne pro teď.

Foto: SK Slavia Praha

SAMUEL GRYGAR

Baník Ostrava opustil ve svých šestnácti letech a nabral směr na Apeninský poloostrov. 

Talentovaný Samuel Grygar byl dlouho nadějí, že se český fotbal jednou dočká tuzemského zástupce v dresu Interu Milán. Na San Siru byl nejdříve zařazen do týmu do 17 let, už po několika měsících se ale posunul do osmnáctky a naposledy se dostal do kádru devatenáctky.

Ta hraje soutěž Primavera 1, což je nejvyšší italská soutěž hráčů do 19 let. V posledních dvou sezonách se stal oporou klubu. Stal se kapitánem, což je všeříkající, kromě toho celou ligu vyhrál.

Na Česko si ale stále zvyká, ve dvou kolech se nevlezl ani na lavičku.

Foto: FC Baník Ostrava

Věřím tomu, že Plzeň potřebuje jen čas. To Sparta musí přidat v ofenzivě, Kuchta je z formy, podotýká expert Palička