eFotbal

Kdo místo Benitéze na lavičku Evertonu? V “castingu” jsou i dvě fotbalové legendy!

Kdo místo Benitéze na lavičku Evertonu? V “castingu” jsou i dvě fotbalové legendy!
Kdo místo Benitéze na lavičku Evertonu? V “castingu” jsou i dvě fotbalové legendy!Flashscore
Pouhých osm měsíců trvala na Goodison Parku kapitola jménem Rafa Benitéz. Ambiciózní klub z  Liverpoolu, který by rád začal stahovat čelo tabulky, je po devatenácti zápasech až šestnáctý. A Španěl se musel pakovat. Koho by si majitel Farhad Moshiri představoval na jeho místo?
Reklama
Reklama

Ideální varianta jménem Roberto Martinez podle BBC nevyšla. Nebo minimálně zatím vůbec nevychází. Španělský kouč v současnosti působící u národního týmu Belgie nehodlá, přes obří zájem a respekt ze strany Evertonu, v tuto chvíli měnit působiště, respektive “Karamelky” nejsou schopny přesvědčit belgický fotbalový svaz, aby vůbec o uvolnění Martineze jednal. A tak podle všeho přichází na řadu “domácí odchov.” Podle hlavního fotbalového novináře BBC Phila Mc Nultyho jsou v užším výběru anglické fotbalové legendy nedávných dob Wayne Rooney a Frank Lampard. Rooney - jakožto někdejší odchovanec - má být podle anglických sázkových kanceláří dokonce největším favoritem aktuálního výběrového řízení.

Bývalý hroťák anglické fotbalové reprezentace a Manchesteru United aktuálně okouzluje místní fotbalovou veřejnost svým statečným “bojem proti osudu” s Derby County, které přes zákaz přestupů a disciplinární odpočet jedenadvaceti bodů v Championshipu Rooney vrátil do hry o možné udržení. Lampard je v tuto chvíli bez práce přesně rok, když právě před dvanácti měsíci došla s jeho nezkušeností a neschopností ukočírovat kabinu plnou hvězd trpělivost Chelsea. Dostane některý z těchto dvou šanci koučovat Richarlinsona nebo Calverta-Lewise?

Krom trojice Martinez, Rooney a Lampard má Everton podle anglických médií v hledáčku i bývalého kouče Chorvatska a West Hamu Slavena Biliče, jež se v modrém dresu též mihl jako hráč, mluví se rovněž o bývalém trenérovi  Borussie Dortmund Lucienu Favreovi. Moshiri a předseda představenstva Evertonu Bill Kenwright původně chtěli mít trenérskou otázku vyřešenou již před sobotním domácím zápasem s Aston Villou. V tuto chvíli to ale nevypadá pravděpodobně. Snad jen, kdyby nakonec role trvalého kouče byla svěřena Duncanu Fergusonovi, který je aktuálně jmenovaný dočasně a o roli značně stojí.

zdroj: BBC