eFotbal

Kdo může být blízko nové výzvě v Parku princů? Mezi čtymi letními cíli PSG nenajdeme jen mladé naděje...

Kdo může být blízko nové výzvě v Parku princů? Mezi čtymi letními cíli PSG nenajdeme jen mladé naděje...
Kdo může být blízko nové výzvě v Parku princů? Mezi čtymi letními cíli PSG nenajdeme jen mladé naděje...Flashscore
Paris Saint-Germain, který se za pár týdnů stane novým francouzským rekordmanem v počtu získaných primátů, opět neuspěl v boji o výhru vytoužené ušaté trofeje Ligy mistrů, a tak podle některých informací čeká v létě klub lehčí přestavba. PSG má zájem o jednu ofenzivní superstar a několik mladých talentů, kterým by měla patřit budoucnost. Pojďme se na jeho přestupové cíle podívat blíže...
Reklama
Reklama
Mohamed Salah (Liverpool)

Nejzářivější posilou má být egyptský křídelník Salah, jenž svými výkony i letos táhne Liverpool. I když se anglickému gigantovi z Anfieldu moc nedaří, zkušený útočník i tak střídí jeden gól za druhým. Na začátku této sezony sice podepsal bývalý expres AS Řím, Basileje, Fiorentiny i Chelsea s vedením Reds nový kontrakt, avšak podle nejnovějších informací by rád změnil působiště. Favoritem na jeho získání má být právě Paříž. Movitý francouzský titán nebude mít problém uspokojit finanční nároky jak Liverpoolu, tak i samotného produktivního hráče. Salah by v Parku princů mohl nahradit jinou hvězdu Lionela Messiho, slavný Argentinec totiž vážně uvažuje o odchodu. Ve hře pak má být buď velký návrat do Barcelony, nebo přesun do zámořské MLS, kde o něj dlouhodobě stojí Inter Miami v čele s Davidem Beckhamem.

Foto: FC Liverpool

Randal Kolo Muani (Frankfurt)

Skvělou sezonu letos prožívá Kolo Muani. Toho katapultovaly fantastické výkony v dresu bundesligového Frankfurtu i do nominace francouzského národního týmu na mistrovství světa v Kataru, kde na sebe mladý hráč také dokázal upozornit. Jeho cenovka se nyní pohybuje okolo 40 milionů eur, pro PSG by mohlo jít v případě čtyiadvacetiletého Francouze o investici do budoucna.Kolo Muani letos ve 34 soutěžních utkáních zaznamenal 16 gólů a 14 asistencí, což je perfektní počin. Pod Eiffelovkou by se mohl stát součástí nově budovaného týmu, v jehož středu má i nadále stát aktuálně možná největší hvězda světového fotbalu Kylian Mbappé. Ten se s Kolo Muanim dobře zná právě z francouzské reprezentace, resp. z šampionátu v Kataru.

Foto: Eintrach Frankfurt

Youssouf Fofana (Monako)

Podobný případ jako Kolo Muani. Rovněž čtyřiadvacetiletý Francouz, jenž na klubové úrovni v Ligue 1 zaujal natolik, že jej Didier Deschamps povolal na mistrovství světa, kde mu navíc dal dostatek prostoru, aby mohl ukázat své kvality. A i když se toho o Fofanovi před mundialem až tolik nevědělo, na turnaji ukázal, že je s ním potřeba počítat. A velké kluby si ho také hned zařadily do svého hledáčku.Fofana je pro Monako ohromně cenným zbožím, v PSG by mohl skvěle zapadnout a stát se dalším mladým francouzským reprezentantem v nově budovaném kádru. Pařížskému celku by se posila do zálohy Fofanova formátu nesmírně hodila, ještě když se nyní zdá, že klub v létě opustí Portugalec Vitinha, jenž prý ideálně nezapadl do kabiny.

Foto: AS Monaco

Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Do nové koncepce PSG skvěle zapadá i další vytipovaná posila, kterou je Marcus Thuram. Syn Liliana Thurama, někdejšího legendárního obránce, který válel například v barvách  Parmy nebo Juventusu Turín, je ve svých pětadvaceti letech hlavní oporou německého Gladbachu, za který letos ve 25 sputěžních duelech nastřílel čtrnáct branek, k nimž přidal i čtyři gólové asistence.Thuram se také loni objevil na mistrovství světa v Kataru, kde s francouzským výběrem dokráčel až do velkolepého finále s Argentinou. Dříve se o jeho služby zajímalo několik předních evropských celků jako jsou Juventus Turín, Manchester United nebo Arsenal. Nyní se Thuram junior může vrátit do rodné vlasti, kde dříve hrával za Guingamp či Sochaux. Tentokráte by však šlo o mnohem těžší a slovutnější kalibr. 

Hradec-Sparta, Liberec-Slavia, Plzeň-Bohemians, Real-Liverpool, Chelsea-Everton, Arsenal-Sporting, Barca-Real!

Foto: Borussia Mönchengladbach